Εθνικά θέματα

Το ΥΠΕΞ της Αλβανίας κατά της Ρωσίας με απίστευτες κατηγορίες την ίδια ώρα που θέτει θέμα «τσάμηδων» με την Ελλάδα

Ο «ανεκδιήγητος» υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κατά την έναρξη της εαρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην αλβανική πρωτεύουσα, ξεκίνησε την ομιλία του με ηχηρές  κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, προκαλώντας ανοικτά την Μόσχα, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αλβανικής εξωτερικής Ντιτμάρ  Μπουσάτι δήλωσε ότι η «επιθετικότητα» της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσον αφορά την Ουκρανία θέτει σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα της Ευρώπης.

O Αλβανός πολιτικός συνεχίζοντας το κρεσέντο του τόνισε επίσης ότι οι ενέργειες της Ρωσίας συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

«Η απόφαση του ΝΑΤΟ σχετικά με την τοποθέτηση των πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο με την υποστήριξη της Τουρκίας και της Ελλάδας, θα φέρει την συνεργασία της συμμαχίας σε ένα νέο επίπεδο. Η νατοϊκή μονάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή ασφάλειας και στα  Δυτικά Βαλκάνια. Ως εκ τούτου, η Αλβανία  πάντα επιθυμεί  και θα υποστηρίζει την πολιτική ανοικτών θυρών της Συμμαχίας », κατέληξε  ο Μπουσάτι.

pic-0-big

Πριν μία ημέρα ο ίδιος νεαρός  πολιτικός έθεσε θέμα Τσάμηδων σε συνέχεια των προκατόχων του , προκαλώντας την χώρα μας για μια φορά ακόμη.

Το «Τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται» και «η επαναλαμβανόμενη ανακίνηση ενός ανυπάρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις» απαντούν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» έκανε αναφορά για ύπαρξη «τσαμικού» ζητήματος

«Κατά τη διάρκεια της κατοχής από τις δυνάμεις του Άξονα» όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές «οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους φασίστες και ναζιστές κατακτητές και αποχώρησαν από την Ήπειρο πρωτοβούλως, ομαδικά και οριστικά, ακολουθώντας τις εχθρικές δυνάμεις».

Με συμμάχους Τούρκους και Αμερικανούς,  οι Αλβανοί εθνικιστές εκτιμούν ότι τώρα είναι η ώρα για την εκπλήρωση των δικών τους ονειρώξεων για την «Μεγάλη Αλβανία».

Τα σχέδια αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με τα ελληνικά , ρωσικά και σερβικά , κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια ακόμη και βαλκανική σύγγκρουση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ