Κόσμος

Το NATO αναπτύσσει 16.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία σε Πολωνία και Βαλτική

Στρατής Μαζίδης

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γουόρκ δήλωσε την Παρασκευή ότι το ΝΑΤΟ θα τοποθετήσει τέσσερα τάγματα, το καθένα με δύναμη 4.000 στρατιωτών στα σύνορα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής με τη Ρωσία.

Η τοποθέτηση των δυνάμεων έρχεται ως απάντηση στους συνεχείς ελιγμούς και άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στα σύνορά της με την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, όπως σχολίασε ο Γουορκ.

Δύο τάγματα θα σταλούν από τις ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία και η Γερμανία θα αποστέλλουν από ένα.

Όπως επισημαίνει και η ισραηλινή DEBKAfile η ανάπτυξη αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όπου γερμανικές δυνάμεις θα βρεθούν στα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας.

Εκτός όμως αυτού, αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ τόσο κοντά στο ρωσικά σύνορα.

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και της Ρωσίας ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι πιθανές στρατιωτικές απαντήσεις από τη Μόσχα.
freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...