Εθνικά θέματα

Το μεσημέρι φτάνει στην Αθήνα ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ! Αυτές είναι οι πρώτες του κινήσεις...

Για πρώτη φορά ύστερα από την Ουκρανική κρίση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να επισκεφτεί Ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα την Ελλάδα!

Η επίσκεψη του στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική έως κρίσιμη, καθώς θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας των δυο κρατών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ενίσχυση των Ελληνορωσικών σχέσεων.

Αναλυτικά:
Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα φτάσει στην Ελλάδα στις 3:30 το μεσημέρι και θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

Από εκεί θα μεταφερθούν απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνομιλήσει για περίπου μισή ώρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Αμέσως μετά ο Ρώσος ηγέτης με την συνοδεία του θα μεταφερθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εκεί θα υπάρξει συνομιλία των δυο αρχηγών, ενώ εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στις 6:30 και έπειτα θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον πρωθυπουργό και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από την υπογραφή συμφωνιών σε θέματα ενέργειας.

Η πρώτη ημέρα του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου και θα τον συνοδεύσει ο Αλέξης Τσίπρας, στις 19:25 το απόγευμα.

Για την διαμονή του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μεταφερθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Όσον αφορά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Άγιο Όρος, όπου και θα παραμείνει για περίπου 5 ώρες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συνοδεύεται από πλήθος επενδυτών και τους υπουργούς: Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η συνοδεία των διευθύνων συμβούλων της Gazprom και της Rosneft, με τυς οποίους θα συνομιλήσει Ελληνική αντιπροσωπεία.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν: "α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...