Κόσμος

Το Κινεζικό ναυτικό με το τεραστίων διαστάσεων πλοίο γενικής υποστηρίξεως «Guang Hua» θα κυριαρχεί στους Ωκεανούς

Ο κινεζικός στόλος παρέλαβε πριν μερικές ημέρες από το ναυπηγείο Guangzhou Shipyard International (GSI) στην περιοχή  Guangzhou , ένα τεραστίων διαστάσεων πλοίο γενικής υποστηρίξεως  με την ονομασία «Guang Hua Κου» εκτοπίσματος 98 τόνων, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το κινεζικό πολεμικό ναυτικό (PLA Νavy) ζήτησε την ναυπήγηση πλοίων  αυτής της κατηγορίας τα οποία "μαρτυρούν"  την εκτεταμένη δράση του στην  ανοικτή θάλασσα.

Αυτό το πλοίο θα εκτελεί το ρόλο ενός πλωτού λιμένα ανεφοδιασμού των  κινεζικών πολεμικών πλοίων σε απομακρυσμένες περιοχές των ωκεανών. Το κινεζικό ναυτικό θα παραλάβει δύο τέτοιου τύπου πλοία γενικής υποστηρίξεως, ανακοίνωσε το κινεζικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

Αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε αποστολές κινεζικών πολεμικών πλοίων  σε όλον τον κόσμο , εκτός από τον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Η Κίνα ετοιμάζει επίσης ναυτική βάση στο Τζιπουτί και έχει σκοπό να αποστείλει ναυτική δύναμη ακόμη και στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: Η Ελλάδα αποτελεί μέρος του κινεζικού θαλάσσιου δρόμου του «Μεταξιού» με την αγορά από την COSCO του λιμανιού του Πειραιά, είχαμε αναφέρει ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping είναι φιλόδοξος και θέλει να αναβιώσει  την σύγχρονη εκδοχή του πανάρχαιου «Δρόμου του Μεταξιού», ενός  δικτύου  εμπορικών δρόμων που συνέδεε τους  πολιτισμούς  από την Νοτιοανατολική Ασία προς την Μεσόγειο.

Με λίγα λόγια το Πεκίνο ετοιμάζεται να επεκταθεί μέσω αυτών σχεδίων σε όλο τον κόσμο, για αυτό και η παρουσία του πολεμικού ναυτικού της χώρας είναι αναγκαία σε όλους τους Ωκεανούς και  τις Θάλασσες.

Είναι μια ιδιότυπη οικονομική και στρταωτική μάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τον έλεγχο των θαλασσίων διόδων από το Σουέζ ,  την Νοτιοανατολική Ασία και την Νότιο Αμερική έως την Αρκτική , στην οποία προετοιμάζεται «πόλεμος» από επτά χώρες για τα τεράστια κοιτάσματα.

Σημειώνεται ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ το 2013, παρέλαβε ένα παρόμοιο πλοίο USNS Montford εκτοπίσματος  78 τόνων, με αυτονομία πάνω από 9.000 μίλια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...