Κόσμος

Το Ισραήλ ανοίγει γραφείο στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Το ΝΑΤΟ  έδωσε την άδεια στο Ισραήλ να ανοίξει ένα γραφείο στην έδρα της συμμαχίας  στις Βρυξέλλες, εγείροντας ερωτηματικά για την μελλοντική ένταξη της χώρας αυτής στο δυτικό μπλοκ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΝΑΤΟ την Τετάρτη, οι χώρες μέλη της συμμαχίας  θα αναγνωρίσουν επίσης το  Ισραηλινό πρεσβευτή ο οποίος θα ηγείται του μόνιμου γραφείου.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του συνασπισμού του ΝΑΤΟ, αλλά υπήρξε μέλος του οργανισμού  Μεσογειακού Διαλόγου  από το 1994.

Ο οργανισμός αυτός προέρχεται από το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού. Πρόκειται επί του παρόντος για επτά χώρες  που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ και εδράζονται στην άκρως σημαντική γεωστρατηγική περιοχή  της Μεσογείου. Μιλάμε  για την Αλγερία, την Αίγυπτο, το  Ισραήλ, την  Ιορδανία, την  Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Τυνησία.

Όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση στις σχέσεις με τη Συμμαχία, κάτι που η Τουρκία εμπόδιζε από το 2011.

«Αυτό είναι κάτι για το οποίο εργαζόμασταν για πολλά χρόνια», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο», πρόσθεσε.

«Η ανακοίνωση αυτή έρχεται έπειτα από μακρές διπλωματικές προσπάθειες από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας», ανέφερε το ισραηλινό ΥΠΕΞ, ευχαριστώντας τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους.

Η υπερπήδηση του εμποδίου που ονομάζεται Τουρκία από τις ΗΠΑ και σε αυτό το θέμα καταδεικνύει την δεινή θέση που είναι η χώρα αυτή,  μετά την ατέρμονη πολιτική της ισλαμικής ατζέντας από τον Τούρκο Πρόεδρο  Ερντογάν και τις  στενές σχέσεις του με τον ISIS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...