Κόσμος

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Bayraktar TB2» έκανε εκτόξευση ‘‘έξυπνου‘‘ πυραύλου !!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το πρώτο τουρκικής κατασκευής  μη επανδρωμένο αερόχημα «Bayraktar TB2»,  θα  χτυπάει πλέον τους  στόχους  του με  ‘‘έξυπνα‘ βλήματα  MAM-L  σε απόσταση  8χλμ ,  τα οποία  κατασκευάζονται σε συνεργασία με την  ταχέως αναναπτυσπομμενη  τουρκική αμυντική βιομηχανία , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Το τουρκικό UAV πραγματοποίησε την δοκιμή εκτόξευσης  ‘’έξυπνων‘‘ πυρομαχικών για πρώτη φορά κατά την διάρκεια δοκιμής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ.

Τα πυρομαχικά, που εφοδιάζουν το τακτικό μη επανδρωμένο αερόχημα  κατασκευάζονται από την γνωστή εταιρεία  Roketsan . Η εκτόξευση πυραύλου από το drone «Bayraktar TB2», υλοποιήθηκε  για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: Μεγάλη τουρκική εναέρια απειλή σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο, με το οποίο τονίζαμε ότι το πρώτο εξοπλισμένο  μη επανδρωμένο εναέριο όχημα  (UAV), «Bayraktar TB2», καθιστά την Τουρκία την πέμπτη χώρα στο κόσμο η οποία διαθέτει UAV αυτού του τύπου.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Μετά τις δοκιμές, ο υφυπουργός υπεύθυνος για την τουρκική αμυντική βιομηχανία İsmail Demir ανέβασε σχετικές  εικόνες στο λογαριασμό του στο Twitter λέγοντας: ". Δεν μπορούμε  παρά να είμαστε αρκετά υπερήφανοι, για το εθνικό μας  UAV . "

Επιπλέον, κατά τους επόμενους μήνες,  για το drone «Bayraktar TB2», έχει   προγραμματιστεί η διενέργεια τέστ   από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με την  ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων βλητικών  δοκιμών.

Τα νέα  πυρομαχικά  MAM-L και MAM-C, που αναπτύχθηκαν από  την Roketsan για την τουρκικής κατασκευής εναέρια πλατφόρμα, ζυγίζουν  22,5 κιλά . Με την προσθήκη των νέων πυρομαχικών , το τουρκικό UAV μπορεί να χτυπήσει στόχο  λίαν αποτελεσματικά  σε απόσταση 08 χιλιομέτρων .

Ο τουρκικός στρατός σκοπεύσει να εντάξει μαζικά το νέο μη επανδρωμένο αερόχημα στις ένοπλες δυνάμεις  αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικής κατασκευής Drone «Bayraktar TB2» εξοπλισμένο με δύο αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS, αποτελεί κίνδυνο –θάνατο για τις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στον Έβρο και στην Δυτική Θράκη.

Η απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να είναι άμεση και ταχύτατη, δεδομένων των «προθέσεων» των Τούρκων σε Έβρο , Αιγαίο και Κύπρο. Οφείλουμε να προβούμε στην άμεση αγορά αναλόγου επιπέδου αεροχημάτων για να έχουμε την δυνατότατα ισόποσης «ανταπόδοσης », τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ