Εθνικά θέματα

«Τουρκική Μειονότητα» στη Δυτική Θράκη Βλέπει ο Τούρκος ΥΠΕΞ – Η Τουρκία δεν Σταματάει τις Προκλήσεις …

 Όλο και μεγαλύτερες είναι οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρίσκεται ο Ελληνισμός από την τουρκική επεκτατική πολιτική το τελευταίο διάστημα. Από τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο μέχρι την απαγόρευση λειτουργιών σε εκκλησίες στα κατεχόμενα,  την πρόκληση Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε σε επίσημο δείπνο τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, αναγκάζοντας έτσι τον Κύπριο πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μην παρακαθίσουν σε αυτό, κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας συνόδου για την ανθρωπιστική κρίση, και τόσα άλλα που κατά καιρούς περιγράφουμε, ήρθε τώρα και η δημόσια και σαφής πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ, που κάνει λόγο για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη !!! που ουσιαστικά ακολουθεί τις προκλήσεις στις οποίες προέβει  ο πρόεδρος του DEB  Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που ανέφερε το ίδιο προκλητικά ότι είμαστε η τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης και  πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία διότι είμαστε Τούρκοι.

Έτσι σε μια αναφορά-πρόκληση προέβη σε tweet του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Ο Τούρκος αξιωματούχος είχε συνάντηση με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας από τη Θράκη, πλην όμως συνέχισε και αυτός στη γραμμή των προκλήσεων, επαναφέροντας τον εθνικό προσδιορισμό της μειονότητας και χρησιμοποιώντας μια διατύπωση για τη Θράκη που είναι αντίθετη στα όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο. Το tweet του κ. Τσαβούσογλου έρχεται και αυτό να προστεθεί σε μια εποχή αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας.

Θεωρούμε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν σταματημό και όριο. Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι ο μοναδικός αποδέκτης των προκλήσεων, εδώ οι Τούρκοι έχουν στραφεί κατά της ΕΕ, των ΗΠΑ, ενώ έχουν καταρρίψει και ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, εμάς θα σεβαστούν … Όμως τον σεβασμό πρέπει να τον διεκδικείς όσο μικρός και αν είσαι … και κάθε πρόκληση πρέπει να καταγγέλλεται και η Ελλάδα να είναι έτοιμη και να σχεδιάζει για το χειρότερο σενάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...