Πολιτική

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης με τη Α.Μέρκελ - Eπί τάπητος μεταρρυθμίσεις, οικονομία, προσφυγικό

Ολα τα θέματα – μεταρρυθμίσεις, οικονομία, προσφυγικό, μπήκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Λουξεμβούργο.

Η συζήτηση του Μητσοτάκη-Μέρκελ, έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έγινε σε καλό κλίμα και κράτησε, περίπου, 30΄.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και το προσφυγικό.

Μείωση δαπανών και φόρων

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε στην Γερμανίδα Καγκελάριο την ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και την επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που θα συμβάλλουν στο να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μείωση δαπανών και φόρων.

Για το προσφυγικό

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προβληματική τακτική της Κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα, στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες, ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας (Ελληνικό κ.λπ.).

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Οχι στο λαϊκισμό, ναι στο ρεαλισμό

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραβρεθεί στην εκδήλωση του ΕΛΚ δηλώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δε διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ΝΔ είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται «στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι η άνοδος του «ακραίου λαϊκισμού», που απειλεί να υπονομεύσει τις αξίες που εγγυώνται την ευρωπαϊκή ενότητα.
«Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ