Εθνικά θέματα

ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ Η…ΤΟΥΡΚΙΑ!

Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει στον τουρκικό τύπο η είδηση από την Ελλάδα, ότι για φέτος η Τουρκία έχει ανακηρυχτεί σαν η τιμώμενη χώρα και ότι θα γίνουν από ελληνικής πλευράς όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να υπερπηδηθούν το εμπόδια της βίζας έτσι ώστε να έρθουν όσο περισσότεροι Τούρκοι που επιθυμούν να επισκεφτούν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, για φέτος η Ελλάδα μας έχει επιλέξει να τιμήσει κάποιες χώρες για την προσέλκυση τουριστών. Μεταξύ των χωρών αυτών για πρώτη φορά φέτος στον κατάλογο βρίσκεται η γειτονική Τουρκία, με την προσδοκία να έρθουν ανεμπόδιστα οι Τούρκοι τουρίστες στα νησιά κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή σε μια περιοχή όπου φέτος η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η Τουρκία είναι η τιμωμένη χώρα, όπως επίσης και το Ισραήλ, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Για τις χώρες αυτές θα ισχύσουν ειδικά προνομιακά μέτρα στους πολίτες τους που θα θελήσουν φέτος να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.tourkika-nisia-aigaiou

Ειδικά για την Τουρκία, όπως αναφέρεται, θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε οι Τούρκοι να προσελκυστούν να έρθουν μαζικά στα ελληνικά νησιά για να περάσουν τις διακοπές τους.

Καλά όλα αυτά, αλλά να μην δημιουργούνται «περίεργες» παρεξηγήσεις ειδικά για τα ελληνικά νησιά. Εκεί αλήθεια τι γίνεται, όταν οι τουρκικοί χάρτες αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία τους για να μην υπεισέρθουμε σε άλλα πολύ… «λεπτά» ζητήματα!

Τουρκικα νησια Αιγαιου
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ