Αρχείο

Τεράστια ΝΑΤΟϊκή πρόκληση: 20 χλμ από τα ρωσικά σύνορα οι στρατιωτικές ασκήσεις 10 χωρών της Συμμαχίας στην Εσθονία - Δείτε βίντεο και εικόνες

Τεράστια ΝΑΤΟϊκή πρόκληση αποτελούν για την Ρωσία οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην Εσθονία 20 χλμ από τα σύνορα με Ρωσία

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την αποστολή περίπου 1.500 στρατιωτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Spring Storm, την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Εσθονίας, μία ανάσα από τα σύνορα με την Ρωσία.

Συνολικά θα λάβουν μέρος στην άσκηση περίπου 6.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και η διάρκειά της θα είναι από τις 2 μέχρι τις 20 Μαΐου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εσθονικού στρατού.

Οι ασκήσεις συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα στις περιοχές Tartu, Voru και Polva της νοτιοανατολικής Εσθονίας, και θα απασχολήσουν στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό από 10 χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο βασικός σκοπός των ασκήσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας, είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των ταγμάτων πεζικού, η προσομοίωση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών μονάδων και η βελτίωση των διοικητικών μεθόδων των επιτελείων.

Η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα συμμετέχουν με λόχους των 80 με 250 στρατιωτών.

Θα συμμετέχουν επίσης ειδικές ομάδες Καναδών και Φιλανδοί αξιωματούχοι επιτελείων.

Η άσκηση φέτος θα περιλαμβάνει την χρήση πολωνικών Su-22 μαχητικών, αμερικανικών ελικοπτέρων CH-47 Chinook και V-22 Osprey.

Οι ασκήσεις, όπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθούν δίπλα στα σύνορα με την Ρωσία.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η αυξημένη παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ τόσο κοντά στα σύνορά της αποτελεί πρόκληση και είναι αντιπαραγωγική όσον αφορά την διεθνή προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία.

Επιπλέον, δύο βδομάδες πριν από τις ασκήσεις Spring Storm προηγήθηκε η διήμερη αεροπορική άσκηση που φέρει την ονομασία Ramstein Alloy 1.

Στην άσκηση συμμετέχουν μαχητικά και πληρώματα από το Βέλγιο την Ισπανία και την Πολωνία καθώς και οι -εκτός ΝΑΤΟ χώρες- Φινλανδία και Σουηδία.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει αναχαιτίσεις και παρέκκλιση πολιτικών αεροσκαφών από την προκαθορισμένη πορεία σε πολιτικά αεροδρόμια τριών κρατών της Βαλτικής.

Οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στις Βαλτικές χώρες και η ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία ρίχνουν περισσότερο "λάδι" στη φωτιά.

Η Ρωσία έχει αποφασίσει να απαντήσει τόσο συμμετρικά όσο και ασύμμετρα

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fbUB8G9RBFE]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ