Αρχείο

Τα 11 καλύτερα ρωσικά οπλικά συστήματα που προκαλούν πανικό στην δύση

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το περιοδικό Business Insider  δημοσίευσε μία λίστα των πιο επικινδύνων ρωσικών οπλικών   συστημάτων με το τίτλο «τα πιο επικίνδυνα» όπλα, τα οποία χρησιμοποιεί ο νέος ρωσικός στρατός, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Ρωσική πυραυλάκατος κλάσεως  "Μπόρα"

ρωσια 2

Αυτό το σκάφος είναι ένα καταμαράν, το οποίο αναπτύσσει  μέση ταχύτητα  εκατό χιλιομέτρων ανά ώρα. Το πλοίο μεταφέρει οκτώ αντιπλοϊκούς πυραύλους  "Mosquito" και 20 αντιαεροπορικούς πυραύλους "Osa-M". Το πλήρωμα μα του αποτελείται από  68 ναύτες.

 «Pantsir S

ΡΩΣΙΑ 3

Πρόκειται για αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα που  είναι εξοπλισμένο με 12 κατευθυνόμενα βλήματα "εδάφους-αέρος" και δύο αυτόματα πυροβόλα των  30 mm. Ο οπλισμός του συστήματος αυτού του κινητού συστήματος είναι άκρως αποτελεσματικός ενάντια σε μαχητικά  αεροσκάφη, ελικόπτερα,  βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους  cruise.

«Αόρατα» υποβρύχια κλάσεως «Warszawianka»

 

ΡΩΣΙΑ 4

Το υποβρύχιο "Νοβοροσίσκ" κατασκευάστηκε στην Αγία Πετρούπολη το 2013. Ήταν το πρώτο από τα έξι ντηζελοκίνητα υποβρύχια κλάσης "Warszawianka". Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, χάρη στην τεχνολογία stealth που διαθέτει είναι σχεδόν αδύνατο να ανιχνευθεί όταν καταδύεται αποτελώντας τρομερό πονοκέφαλο για τα νατοϊκά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) και τις μονάδες επιφανείας.

Αεροσκάφος MiG-35

ΡΩΣΙΑ 5

Πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος  πολλαπλών αποστολών ενώ θεωρείται ως το αποτελεσματικότερο του είδους του σε αερομαχίες, αλλά και σε επιχειρήσεις υποστήριξης χερσαίων  δυνάμεων και στόχων .

Το   MiG-35 ας επιταχύνει με ταχύτητα  2.400 χιλιομέτρων  ανά ώρα, αν και είναι σχεδόν κατά ένα τρίτο βαρύτερο από τον προκάτοχό του. Το αεροσκάφος αυτό είναι σε θέση να διεξάγει εναέρια μάχη και να καταστρέφει ταυτόχρονα χερσαίους και θαλάσσιους  στόχους , αλλά και να εκτελεί  αναγνωριστικές πτήσεις.

Αντιαεροπορικό σύστημα  "Buk-M"

ΡΩΣΙΑ 6

Πρόκειται για ένα κινητό αντιπυραυλικό σύστημα κατά εναερίων στόχων που μεταφέρει πυραύλους τύπου  9M317 ,οι οποίοι  είναι εξοπλισμένοι με κεφαλή που  ζυγίζει 70 κιλά,  ενώ  διαθέτει  βεληνεκές  46 χιλιομέτρων .

Κινητός βαλλιστικός πύραυλος "yars" που αντικαθιστά τους πυραύλους "Topol-M"

 

ΡΩΣΙΑ 7

Αυτός ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος φέρει πολλαπλές ανεξάρτητες κεφαλές  με δυνατότητα στόχευσης διαφορετικών σημείων, έχοντας  μέγιστο εύρος τα  11 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο πύραυλος αυτός διαθέτει εκρηκτική  δύναμη εκατό φορές μεγαλύτερη από τη βόμβα που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Χιροσίμα το 1945.

Στρατηγικό βομβαρδιστικό  αεροσκάφος Tu-160

ΡΩΣΙΑ 8

Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπερηχητικό  αεροσκάφος στον κόσμο το οποίο αναπτύχθηκε στην ΕΣΣΔ το 1980. Έχει τους πιο ισχυρούς κινητήρες που έχουν τοποθετηθεί  ποτέ σε μαχητικό  αεροσκάφος, και μπορεί να μεταφέρει έως και 40 τόνους όπλων.

Άρμα μάχης  T-90Α

ΡΩΣΙΑ 9

Είναι το πιο προηγμένο άρμα μάχης σε  επιχειρησιακή λειτουργεί (αναμένεται το Τ-14 ΑΡΜΑΤΑ) που χρησιμοποιείται σήμερα στον  ρωσικό στρατό. Είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο με λεία κάνη διαμετρήματος  125 χιλιοστών , ενώ διαθέτει  αντιαεροπορικά πολυβόλα που χρησιμοποιούνται με τηλεχειριστήριο απο το εσωτερικό του σκάφους .

Υποβρύχια κλάσεως "Borey"

ΡΩΣΙΑ 10

Τα υποβρύχια κλάσεως "Borey" έχουν  εκτόπισμα πάνω από 14.700 τόνους,  ελαφρώς μικρότερο από ό, τι οι προκάτοχοί τους κλάσεως «Shark». Παρ 'όλα αυτά, είναι εξοπλισμένα  με 16 βαλλιστικούς πυραύλους τύπου «Bulava», ο καθένας εκ των οποίων  φέρει  6-10 κεφαλές.Τα υποβρύχια αυτά αποτελούν πολύ μεγάλο «πονοκέφαλο» για  το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Επιθετικό ελικόπτερο Mi-28

ΡΩΣΙΑ 11

Τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 είναι οπλισμένοι με ένα ενσωματωμένο πυροβόλο των  30-mm 2A42 ενώ διαθέτουν   τέσσερα σημεία ανάρτησης πυραύλων για επίγειους και εναέριους στόχους .

Αντιπυραυλικό σύστημα S-400

ΡΩΣΙΑ Ν12

Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο και επίφοβο αντιπυραυλικό σύστημα στην κατηγορία του , για ενάεριους στόχους όλων των ειδών . Αυτό το πυραυλικό  συγκρότημα μπορεί ακόμη και να καταρρίψει  έξι αεροσκάφη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με τους 12 πυραύλους που διαθέτει. Διαθέτει ακτίνα εμβέλειας   300 χιλιόμετρα , κάτι  που το ορίζει ως τον απόλυτο  «κυρίαρχο» του πεδίου της μάχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ