Εθνικά θέματα

Τα Τίρανα αρπάζουν τις ελληνικές περιουσίες στη Βόρεια Hπειρο...

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης είναι ίσως ο «τελευταίος των Μοϊκανών» σε αυτήν τη Βουλή που ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα.

Έτσι, κατέθεσε μια ακόμη ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, και με αφορμή τα δεκάδες αποκαλυπτικά δημοσιεύματα (που πρώτο το «ΠΑΡΟΝ» έφερε στο προσκήνιο) για την υφαρπαγή των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, να δηλώσει τι προτίθεται να πράξει η Ελλάδα:

«Με ποιον τρόπο θα υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των ελλήνων ομογενών στη Βόρεια Ήπειρο; Σκοπεύετε να παρέμβετε στην αλβανική κυβέρνηση ή στα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας προκειμένου να υπερασπίσετε τις περιουσίες τους;».

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο κ. Κοτζιάς θα θέσει το ζήτημα στην επίσκεψη που προγραμματίζει στα Τίρανα. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε ποιος είναι ο στόχος μιας τέτοιας επίσκεψης. Τα Τίρανα έχουν στραφεί πλέον απροκάλυπτα εναντίον της ελληνικής μειονότητας, στοχεύοντας ακριβώς στον δεσμό τους με τη Βόρεια Ήπειρο, τις περιουσίες τους. Με το μεγάλο μέρος της ελληνικής μειονότητας να εργάζεται στην Ελλάδα, η δήμευση των περιουσιών τους θα οδηγήσει στο οριστικό ξερίζωμα της ελληνικής μειονότητας…

Εάν πάντως δεν έχει εξασφαλίσει ο κ. Κοτζιάς ρητή δέσμευση είτε για τις ελληνικές περιουσίες, είτε για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, είτε -τουλάχιστον- για το θέμα των δύο στρατιωτικών νεκροταφείων, είναι απορίας άξιον γιατί προγραμματίζει την επίσκεψη στα Τίρανα… Χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μια τέτοια επίσκεψη θα είναι απλώς το ξέπλυμα όλων των αλβανικών παιγνιδιών εις βάρος της Ελλάδας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ