Πολιτική

Τα «κάναμε θάλασσα» με την θεώρηση βίζας 60 Ρώσων τουριστών δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο στην ρωσική τουριστική αγορά !

Ρώσοι Τουρίστες δεν «επισκέφθηκαν» την Ελλάδα λόγω προβλήματος  στις  ταξιδιωτικές θεωρήσεις

Εξήντα περίπου Ρώσοι τουρίστες από την Σαμάρα της Ρωσίας  τουρίστες, δεν ταξίδεψαν  στην Ελλάδα, ενώ είχαν πληρώσει ταξιδιωτικό πακέτο  λόγω μη έκδοσης θεωρήσεων, είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο επικεφαλής του τμήματος τουρισμού της ρωσικής περιοχής Μιχαήλ Μάλτσεφ , μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, όταν πωλούν ταξιδιωτικά πακέτα, θα πρέπει να  εξασφαλίζουν την χορήγηση βίζας πρώτα  για διάφορους λόγους. Τώρα η εταιρεία θα επιστρέψει τα χρήματα στους δικαιούχους», είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ 50 και 70 Ρώσοι τουρίστες από την Σαμάρα  δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο , λόγω της μη έκδοσης βίζας από το ελληνικό προξενείο.

Για μια ακόμη φορά πιαστήκαμε ως λαός και ως κράτος τελείως «αδιάβαστοι» και δεν κατανοήσαμε αυτό που επισημαίνουμε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma .gr εδώ και καιρό, περί μεγάλου ρωσικού τουριστικού κύματος προς την χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Maltsev, η ελληνική πρεσβεία δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ροή Ρώσων  τουριστών, μη έχοντας τον απαιτούεμνο αριθμό υπαλλήλων για να εξυπηρετηθεί αυτό το κύμα    .

«Η Ελλάδα, με δεδομένο το γεγονός ότι «έκλεισαν» οι  τουριστικοί προορισμοί της Τουρκίας και της Αιγύπτου, έχει γίνει, στην πραγματικότητα, μία από τις κύριους  εναλλακτικούς προορισμούς για  τον ρωσικό τουρισμό , αλλά η εξυπηρέτηση στα κέντρα θεωρήσεων,  σε Πρεσβεία και προξενείο απέτυχαν», είπε ο  Maltsev.

Η  κατάσταση με την καταγραφή των θεωρήσεων χιλιάδων Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα είναι τεταμένη. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Συνδέσμου Tour Operators, η ταξιδιωτική εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες να ασφαλιστούν με δική τους ευθύνη .

Για μια φορά ακόμη δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να πράξουμε και να «γεμίσουμε» με υπαλλήλους τα κέντρα θεώρησης βίζας στην Ρωσία.

Η ελληνική «επιπολαιότητα» θα μας στοιχίσει πολλούς χιλιάδες Ρώσους τουρίστες και τεράστιο συνάλλαγμα, την ώρα που η χώρα μας « καίγεται για χρήμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές