Κόσμος

Στρατός Ορφανών του ISIS Ορκίζεται Εκδίκηση – Η Επόμενη Μέρα θα είναι Πάλι Αιματοβαμμένη …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ο κάθε πόλεμος όπως είναι φυσικό δημιουργεί απώλειες και παράγει ορφάνια. Από αυτόν τον κανόνα δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουν και οι τρομοκράτες του ISIS. Ακόμα όμως και αυτό το μεγάλο χτύπημα για τα ορφανά παιδιά δεν αποτελεί εμπόδιο, αυτοί οι υπάνθρωποι του ISIS, να το εκμεταλλεύονται για να αναπαράγουν νέους πιο φανατισμένους μαχητές. Καλλιεργούν δηλαδή την εκδίκηση στα ορφανά, τα οποία στη συνέχεια συγκροτούν σε ομάδες, με τελικό στόχο να τους αναθέσουν πολεμικές – τρομοκρατικές αποστολές. Αυτή είναι μια εικόνα της επόμενης μέρας που ο κόσμος θα έχει να αντιμετωπίσει, δηλαδή νέες γενιές μαχητών πιο φανατισμένες από ποτέ…

Έτσι, μεγάλος αριθμός ορφανών του ISIS, που έχασαν τους γονείς τους από τις επιχειρήσεις της Δύσης και της Ρωσίας κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, έχουν αρχίσει να αναζητούν εκδίκηση. Σύμφωνα με ένα βίντεο του ISIS, που δημοσιεύεται στον τύπο, εμφανίζονται ομάδες παιδιών εξοπλισμένες που προετοιμάζονται για μάχη. Παρουσιάζονται επίσης ερείπια με τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει η Δύση και η Ρωσία. Εικόνες του Ομπάμα, του Πούτιν και όλων των ηγετών της Δύσης αλλά και του Άσαντ, προς τους οποίους τα μικρά παιδιά ορκίζονται εκδίκηση. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται και το σύνθημα ΄΄ Αίμα για το Αίμα΄΄, ενώ κυρίαρχη θέση έχει η ομάδα των ορφανών παιδιών ντυμένα με στολές παραλλαγής, που η ηλικία τους είναι περίπου 10 ετών και φαίνονται να προετοιμάζουν τα όπλα και τα πυρομαχικά τους, σαν μια μάχιμη στρατιωτική μονάδα. Τουλάχιστον δύο παιδιά από τον Καύκασο εμφανίζονται ενώ κάποιος ενήλικας μαχητής τους κάνει εκπαίδευση. Όλα αυτά παρουσιάζονται κάτω από την μουσική υπόκρουση που αναφέρει ότι είναι διψασμένοι για εκδίκηση και έτοιμοι να θυσιαστούν. Τελειώνοντας το βίντεο δείχνει τα παιδιά να φεύγουν με μια μαύρη σημαία και με υπότιτλο να αναφέρει ότι ΄΄ αυτά τα ορφανά μεγαλώνουν και θα είναι έτοιμα σε λίγο να χτυπήσουν οπουδήποτε ΄΄.

Η επόμενη μέρα λοιπόν αναμένεται πιο καταστροφική, εάν οι ισχυροί δεν αποφασίσουν να συνεργαστούν σοβαρά με όσους πραγματικά μάχονται τον ISIS. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή αποτελεί ουσιαστικά το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια, όμως δεν μπορεί για μια αεροπορική βάση και μια συμφωνία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, να αποτελούν αιτία εκβιασμού όλου του υπόλοιπου κόσμου που προσπαθεί να συντρίψει την μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή αυτή τη στιγμή.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ