Αρχείο

Στη Γαλλία η βενζίνη μοιράζεται με δελτίο!

Λόγω των απεργιακών κοινητοποιήσεων τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο,οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί και σε ορισμένες περιοχές η εύρεση βενζίνης είναι δύσκολη.Ετσι στη ΒΔ Γαλλία και τη Νορμανδία η βενζίνα μοιράζεται με δελτίο.

Ανησυχίες υπάρχουν και για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Βρετάνη.

Στην πόλη Ρεν τα αυτοκίνητα μπορούν να ανεφοδιαστούν με δελτίο μέχρι 20 λίτρα βενζίνης και τα φορτηγά μέχρι 150 λίτρα πετρελαίου.Απαγορεύεται επίσης αυστηρά να γεμίζονται μπιτόνια με βενζίνα.

Οι Γαλλικές αρχές αναφέρουν ότι μελλοντικά δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης καυσίμων,παρότι σήμερα υπάρχει επιβράδυνση στις παραδόσεις,όπως ανέφερε και ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Alain Vidalies.
Ο αποκλεισμός στα διυλιστήρια συνεχείζεται από τους εργάτες,
Στα πρατήρια φυσικού αερίου,τα οχήματα σχηματίζουν τεράστιες ουρές.
Ο Ολάντ επιμένει στο νέο εργασιακό νόμο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας,ενώ οι εργαζόμενοι φοβούνται αποδυνάμωση των διακιωμάτων τους.Τα Συνδικάτα θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα τις διαμαρτυρίες.
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/frankreich-rationiert-benzin-in-einigen-departements-a-1093419.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL:Corfiatiko.blogspot.com

 H Γενική Συνομοσπονδία Eργασίας(CGT) και η Πολεμική Ouvrière (FO)έχουν ανακοινώσει την ενίσχυση των απεργιών στον τομέα του πετρελαίου.Manifestation à l’appel de la CGT aux abords de la raffinerie Total de Donges.

Δύο διυληστήρια στη Χάβρη βρίσκονται σε αποκλεισμό,ενώ στο λιμάνι Λα Ροσέλ δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου.Από νωρίς το απόγευμα, η αποθήκη καυσίμων των Douchy-les-Mines, κοντά στο Valenciennes, εξακολουθούσε να είναι αποκλεισμένη από εκατοντάδες διαδηλωτές.Στη ΒΔ Γαλλία 70 πρατήρια καυσίμων έχουν ξεμείνει από καύσιμα,(σχεδόν το 1//5 των πρατηρίων της περιοχής)και είναι πλέον κλειστά.

http://www.lemonde.fr/economie/article/2016/05/20/projet-de-loi-travail-la-cgt-petrole-appelle-a-bloquer-les-raffineries_4922941_3234.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ LE MONDE:Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ