Αρχείο

Σοκ: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πήραν άδεια "νόμιμης" πρόσβασης σε οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο!

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε νομοθετικές τροποποιήσεις που επιτρέπουν σε τοπικά δικαστήρια να αποφαίνονται για την πρόσβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε οποιονδήποτε υπολογιστή παγκοσμίως σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει στο FBI να αποκτήσει νόμιμη πρόσβαση σε οποιοδήποτε υπολογιστικό δίκτυο ξένης χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Τζον Ρόμπερτς παρέδωσε τις τροποποιήσεις στο Κογκρέσο, το οποίο έχει διορία μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για να τις εγκρίνει ή να τις απορρίψει.

Αν το Κογκρέσο δεν έχει αποφασίσει μέχρι τότε, οι νέες διατάξεις μπαίνουν σε ισχύ αυτόματα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ένας δικαστής μπορούσε να εκδώσει ένταλμα πρόσβασης σε υπολογιστές που βρίσκονταν στην περιοχή δικαιοδοσίας του.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης δηλώνει ότι η τροποποίηση ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των εγκληματιών που χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για να κρύβουν την ταυτότητά τους στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα ανεχτεί παράνομες έρευνες και παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Αρκετοί πολιτικοί και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανησυχούν για την αυξημένη δυνατότητα παρέμβασης των μυστικών υπηρεσιών στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Ο Γερουσιαστής Ron Wyden του Δημοκρατικού Κόμματος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τις νέες διατάξεις ώστε με δικαστική απόφαση να έχει την δυνατότητα παραβίασης χιλιάδων ή και εκατομμυρίων υπολογιστών παγκοσμίως.

Όταν στο όνομα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας καταργούνται οι έννοιες της ελευθερίας και των στοιχειωδών ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων...

Ένα ακόμη βήμα για παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ