Αρχείο

Σκόπια : Περισσότεροι από 11.000 μετανάστες γύρισαν πίσω στην Ελλάδα από τα σκοπιανά σύνορα!!

Οι σκοπιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν γυρίσει πίσω  στην χώρα μας   περισσότερους από 11.000 μετανάστες, οι οποίοι  προσπάθησαν να εισέρθουν παράνομα  από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

H  διευθύντρια  του τμήματος μετανάστευσης του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών Νατάλια Σπίροβα είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι, συνολικά, 11.803 μετανάστες έχουν συλληφθεί και επιστρέψει  στην Ελλάδα από τα σύνορα της ΠΓΔΜ  από τις 8 Μαρτίου.

Η ίδια πρόσθεσε οι περιπολίες στα σύνορα πραγματοποιούνται  από Έλληνες και Σκοπιανούς αστυνομικούς αλλά  και μέλη  των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

Η FRONTEX συμμετέχει στην όλη επιχείρηση  με δύναμη που την απαρτίζουν  οκτώ Κροάτες , επτά Σέρβοι , εννέα Σλοβένοι , 25 Σλοβάκοι , 21 Αυστριακοί  και 30 Πολωνοί αστυνομικοί οι οποίοι ευρίσκονται  σε υπηρεσία στα σκοπιανά  σημεία ελέγχου των συνόρων, στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΕ για τον έλεγχο της κρίσης των προσφύγων.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, 23 άτομα έχουν συλληφθεί από τον Ιανουάριο  να συμμετέχουν σε λαθρεμπόριο ή  εμπορία  μεταναστών και αντιμετωπίζουν δικαστικές διώξεις .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το Υπουργείο Εσωτερικών, επί του παρόντος υπάρχουν 491 αιτούντες ασύλου  στην ΠΓΔΜ .

Συνολικά 54.340 πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν   συνολικά στην ελληνική επικράτεια .

Σχεδόν 30.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα και περίπου  9.440 στο κέντρο της Ειδομένης κοντά στα σκοπιανά  σύνορα .

Πάνω από 173.000 είναι οι αιτούντες ασύλου και οι πρόσφυγες που έχουν διέρθει από  Ελλάδα και  Ιταλία από τις αρχές του 2016, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Από τους 173.761 άνθρωποι που έχουν ήδη διασχίσει την  Μεσόγειο φέτος, 153.106 έχουν φθάσει τα ελληνικά νησιά από τις 11 Απριλίου,  ενώ 19.930 άνθρωποι έφθασαν  στην Ιταλία.

Επίσης  648 άτομα έφθασαν  στην Ισπανία, ενώ 27 άλλα  στην  Κύπρο. Το σίγουρο είνια ότι εάν δε επέλθει συμφωνία για την χορήγηση βίζας στους Τούρκους μεταξύ της ΕΕ και της Άγκυρας, η Ελλάδα θα αλλοιωθεί εθνολογικά με ένα κύμα περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...