Πολιτική

Πολύ δύσκολο να έχουμε σήμερα συμφωνία για το χρέως...

Δυσκολεύει το ενδεχόμενο να πάρει η χώρα μας σήμερα κάτι για το χρέος, καθώς η απόσταση παραμένει πολύ μεγάλη μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωζώνης...

Σε συνέχεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του EuroWorking Group, το οποίο... συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ, παράγοντας της ευρωζώνης σημείωνε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με το ΔΝΤ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι στο αυριανό Eurogroup θα καταστεί δυνατή.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σ' ένα προσχέδιο συμφωνίας για το χρέος το οποίο, όμως, δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου, τονίζοντας μάλιστα πως «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα».

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και σε αυτήν συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου χρέους Στέλιος Παπαδόπουλος.

Το μενού περιλαμβάνει κυρίως την εξέταση των 18 προαπαιτούμενών ενεργειών που απορρέουν από τη συμφωνία ώστε να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης ύψους περίπου 11 δις. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στις οποίες η τρύπα άνω των 160 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από την μη καταβολή των αναδρομικών περικοπών από τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ που σωστά αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να μην καταβληθούν.

Το δεύτερο θέμα είναι η μη εφαρμογή του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια θέμα που αφορά ιδιαίτερα στους ένστολους.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο τα θέματα θεωρούνται ήσσονος σημασίας σε σύγκριση με την μεγάλη εικόνα που αφορά στον συμβιβασμό που θα επιχειρηθεί ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρώτη φάση της διευθέτησης του ελληνικού χρέους φέρει εδώ και λίγες ημέρες τον γενικό τίτλο βέλτιστη διαχείριση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...