Αρχείο

Πολεμική κινητοποίηση στην Ν.Οσσετία - Σε επιφυλακή τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις - Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ασκήσεις 30 χλμ από τα σύνορα (vid)

Προσωρινά οδοφράγματα τοποθέτησε η νότια Οσσετία στα σύνορά της με την Γεωργία, κλείνοντάς τα ενόψει των στρατιωτικών ασκήσεων Noble Partner 2016.

«Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή. Δεν περιμένουμε καλά νέα από την Γεωργία. Υπογράφουμε όλα τα σύμφωνα συνεργασίας και ενσωμάτωσης με την Ρωσία γιατί η τελευταία αποτελεί την μοναδική σύμμαχο της Οσσετίας. Και η συμφωνία που υπάρχει με την Μόσχα, υπαγορεύει ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στα σύνορά μας και σε όλη την χώρα μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Προέδρου της Νότιας Οσσετίας Yanovskaya Ghana.

H ίδια επισήμανε ότι οι νατοϊκές ασκήσεις που διεξάγονται 30 χμ. από τα σύνορα της Νότιας Οσσετίας, αποτελούν προκλητικές ενέργειες.

«Δεν αποκλείουμε το γεγονός ότι οι ‘φίλοι’ της Γεωργιανής ηγεσίας θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα ρεβανσισμού της. Τα τεκταινόμενα στα νότια σύνορα της Οσσετίας δεν αποτελούν έκπληξη. Οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, ενώ οι συνοριοφύλακές μας βρίσκονται σε συνεργασία με την ρωσική συνοριοφυλακή για την επίβλεψη της κατάστασης στα σύνορα», δήλωσε η Ghana.

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει στρατιωτικά ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό τόσο στην Ν.Οσετία όσο και στην Υπερδνειστερία καθώς οι νατοϊκοί ξεκίνησαν και εκεί ασκήσεις.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DDPL1R_YhHI]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ