Αρχείο

Πατριάρχης Κύριλλος: «Η αποστολή της Ρωσίας είναι να φέρει στον κόσμο το φως του Χριστιανισμού»

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος, μετά   την Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας της  Αγίας Τριάδας στον Ιερό Ναό  του Αγίου Σεργίου, έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί για την "αποστολή" της Ρωσίας.

Μιλώντας  ο ίδιος στο κήρυγμα του σημείωσε ότι σήμερα η Ρωσία έχει «μια άκρως ιδιαίτερη αποστολή», σύμφωνα με την οποία πρέπει να μεταφέρει  το φως  του Χριστιανισμού σε όλον τον κόσμο, αναφέρει το Ria Novosti.

«Γνωρίζουμε τι συνέβη στην ιστορία, και τώρα συντρέχουν οι ίδιες συνθήκες για την παρέμβαση μιας μεγάλης  χριστιανικής χώρας . Και με αυτή την έννοια, η Ρωσία έχει μια ειδική αποστολή.  Εάν δε κάνουμε ως Χριστιανοί περισσότερα δεν θα πρέπει να αποκαλούμαστε Χριστιανοί, και δεν θα είμαστε χριστιανική χώρα, διότι τότε θα έχουμε χάσει την πίστη μας» είπε   ο Ρώσος  Πατριάρχης .

Σημείωσε δε  ότι παρά τις πολλές  δεκαετίες του αθεϊσμού και του κοσμικού κράτους της ΕΣΣΔ, «οι πατέρες και οι μητέρες μας και οι παππούδες διατήρησαν την ορθόδοξη  πίστη στη Ρωσία και τώρα αναβίωσαν την  Ορθόδοξη Εκκλησία, και γι 'αυτό θα πρέπει να δώσουμε τις ευχαριστίες μας  προς τον Θεό», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με κκ. Κύριλλο, η διατήρηση της πίστης και η μετάδοσης της ακέραιη   στα παιδιά και τα εγγόνια , είναι για τους πιστούς «η  αλήθεια και η αιτία, για την οποία σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός  στον  Γολγοθά, και  έλαμψε το φως του Αναστάντος Χριστού στην σπηλιά του τάφου . Για όλους εκείνους που διατηρούν την πίστη στον Κύριο, σήμερα έχουμε μια ειδική αποστολή, να φέρουμε  το φως στο  κόσμο για τον εαυτό μας , για τις  οικογένεια μας , και για όλο το ανθρώπινο γένος.», κατέληξε ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών.

Η ουσία είναι ότι "μίλησε" για "αποστολή" της Ρωσίας ως ορθόδοξης χριστιανικής χώρας , χτυπώντας για πολλούς και πολλές χώρες τις   "'μεγάλες καμπάνες" , σαν και αυτές που έχει ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου στην Μόσχα. Ο νοών...νοείτω.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ