Κοινωνία

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων

Σήμερα 6 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμφωνία παραχώρησης των κοινοχρήστων ποδηλάτων που η Περιφέρεια προμηθεύτηκε, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου GIFTZ και θα ενταχθούν σε ένα, ενιαίο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων της πόλης μας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πατρέων και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θα μεταβούν στο σταθμό των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα ενημερωθούν και θα παρακολουθήσουν την έναρξη λειτουργίας του συστήματος.

Πώς θα γίνεται η διάθεση των ποδηλάτων

Με μια προσωπική κάρτα, θα μπορούν οι χρήστες να προμηθεύονται δωρεάν τα κοινόχρηστα ποδήλατα που έχουν ήδη εγκατασταθεί στους 13 σταθμούς στάθμευσης που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ώστε να λάβουν προσωπική κάρτα με την οποία θα παραλαμβάνουν το ποδήλατο από έναν σταθμό και θα έχουν τη δυνατότητα να το αφήνουν σε οποιονδήποτε άλλο σταθμό τους διευκολύνει.

Το σύστημα θα λειτουργήσει με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα της ΑΔΕΠ και οχτώ σταθμούς και 40 ποδήλατα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...