Αρχείο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ερντογάν δεν πρωτοτύπησε χαρίζοντας και αυτός δώρο γραβάτα στον Α. Τσίπρα (BINTEO)

Τον Α. Τσίπρα τον έχουν πάρει τελικά χαμπάρι όλοι οι ξένοι ηγέτες και του χαρίζουν  όλοιι ως δώρο γραβάτα . Έτσι μετά τον Ματέο Ρέτζι, τον Ζ.Γιούνκερ τώρα και ο Ερντογάν του  χάρισε  μία γραβάτα . Τουλάχιστον δεν «σπάνε» το κεφάλι τους τι δώρο να του κάνουν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Δευτέρα «πείραξε» τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ότι δεν φορούσε   γραβάτα δίνοντας του μια  ως δώρο, την στιγμή που  οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής, αναφέρει σύσσωμος ο τουρκικός τύπος.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε στον Α. Τσίπρα, «Πού είναι η γραβάτα;» για να προσθέσει αμέσως  «Σας δίνω μία  σε εσάς ως δώρο, να με θυμάστε».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός  χαμογέλασε και απάντησε λέγοντας ότι θα την φορέσει την επόμενη φορά που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι και το  2015, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέτζι έδωσε  επίσης στον  Τσίπρα  μια γραβάτα μετά την συνάντησή τους στη Ρώμη.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει υποσχεθεί να μην φορέσει γραβάτα μέχρι να λυθεί  το πρόβλημα του χρέους της χώρας του, γράφουν οι Τούρκοι.

Η Παγκόσμια Ανθρωπιστική διήμερη σύνοδο, υπό την προεδρία της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, συγκέντρωσε για πρώτη φορά τους  πιο σημαντικούς  ηγέτες του κόσμου, και είχε ως στόχο  να αντιμετωπιστούν  μερικά από τα πιο δυσεπίλυτα ανθρωπιστικά προβλήματα,  προσπαθώντας να βρεθούν  λύσεις για  αυτές  τις παγκόσμιες κρίσεις.

Πίσω όμως απο τα φλάς απο τις κάμερες , το παρασκήνιο μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ήταν έντονο. Μέρκελ και Ερντογάν διαφώνισαν για τα  72 κριτήρια που πρέπει να εκλπηρώσει η Τουρκία , και αυτή η διαφωνία ενδεχομένως  θα την ¨πληρώσουμε" εμείς στα νησιά μας.

Οφείλουμε να πιέσουμε τόσο στην ΕΕ όσο και την Τουρκία διότι η χώρα μας αναμένεται να δεχθεί και νέο μεγάλο  κύμα προσφύγων.

Η στάση του Ερντογάν όμως και στην Σύνοδο αυτή δείχνει το πόσο «χαλαρά» δεν μας υπολογίζουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι , εκτιμώντας ότι τα σχέδια τους στο Αιγαίο θα υλοποιηθούν με εύκολο ή δύσκολο τρόπο.

Αυτό είναι καλό διότι θα δούν με πολύ μεγάλη έκπληξη σύσσωμο τον  τον ελληνικό  λαό  , τις πανίσχυρες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τους Ρώσους , ενάντια στα "αυτοκρατορικά σχέδια τους".

Τους Ρώσους , τους οποίους θα τους προκαλέσουν εκ νέου στο θέμα των Στενών του Βοσπόρου και τότε να τους δούμε « πόσες γραβάτες θα μοιράζουν».

https://youtu.be/X12mBTikmT8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...