Απόψεις

Ο Πούτιν κάτω από το μαξιλάρι του έχει τις προφητείες του αγίου Παϊσίου

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτό μπορεί να συμβαίνει και στην κυριολεξία.

Πρόπερσι μεταφραστικά και εκδοτικά τμήματα Ρωσικών Ιερών Μονών φαίνεται να ήλθαν σε επικοινωνία με κάποιες σοβαρές εκδόσεις βιβλίων σχετικών με την ζωή και το έργο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη και ζήτησαν την συνεργασία τους για την μεταφορά των λόγων και φυσικά των προρρήσεων του ΟΣΙΟΥ στην Ρωσική γλώσσα.

Τελικά δεν είναι μόνο οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι που ασχολούνται με τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, έρχονται και οι Ρώσοι ως ομόδοξοι φυσικά για να κατανοήσουν τον ρόλο που τους επιφυλάσσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μέσα στα γεωπολιτικά επερχόμενα.

Γνωρίζουμε από Αγιορείτες Πατέρες ότι ο πρόεδρος Πούτιν εκτός από φίλος του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ με τις τακτικές προσκυνηματικές επισκέψεις του είναι και καλός γνώστης των σύγχρονων γεροντικών συναξαρίων ( βίοι Αγίων Αγιορειτών) .
ΤΟ ΘΕΜΑ όμως είναι όμως πως τα ερμηνεύει και τι συμπεράσματα βγάζει από αυτά;

Το επικείμενο ταξίδι του Πούτιν στο Περιβόλι της Παναγίας μας δεν είναι μόνο για να παραστεί στις τυπικές εορταστικές εκδηλώσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης παρουσίας στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ή για να υπογράψει τυχόν οικονομικές συμφωνίες.

Ουσιαστικά ο Ρώσος Πρόεδρος έρχεται για να ¨μυριστεί¨ να προσλάβει αγιοπνευματικά , τι πρέπει να πράξει στο αμέσως χρονικό διάστημα γιατί ο κλοιός των παγκόσμιων εξελίξεων γίνεται ασφυκτικότερος.

Πιθανώς να γνωρίζει ότι θα είναι και η τελευταία φορά που κατεβαίνει στο Περιβόλι της Παναγίας διότι το επόμενο κατέβασμα του θα είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Φαίνεται πλέον πιο ξεκάθαρα στις μέρες μας ότι οι Ρώσοι κατανόησαν ότι είναι το όργανο του ΘΕΟΥ και βιάζονται να επικυρώσουν την πραγματοποίηση των προρρήσεων του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

¨Πούτιν: Αν ο Ερντογάν δεν σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία, θα αποκαταστήσω στην Κωνσταντινούπολη (Istanbul) την Χριστιανοσύνη.
Σάβ, 16 του Απριλίου 2016 (Μόσχα) – Σύμφωνα με την κρατική Россия-24, ειδησεογραφικό κανάλι, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε λόγο σε αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και επανέλαβε ότι τίποτα δεν μπορεί να ταρακουνήσει τη διαρκή συμμαχία της Ρωσίας με την Ουκρανία, παρά όλες τις κακόβουλες προσπάθειες που ασκούνται από η χούντα στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι «η αύξηση του νεοφασισμού στην Ουκρανία είναι σαν Γάγγραινα η οποία μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, και εμείς, οι άνθρωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι απόγονοί της Σοβιετικής Ένωσης, είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσει αυτή η πανούκλα.»
«Σε περίπτωση που η Τουρκία δεν σταματήσει να υποστηρίζει το υποκατάστημα της Συρίας την αλ-Κάιντα, είμαι πράγματι πρόθυμος να τελειώσω αυτή τη δουλειά του αείμνηστου Τσάρου Νικόλαου Β ‘ που άφησε ημιτελή. Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, Αυτός [ο Τσάρος] προσπάθησε να αποκαταστήσει την Κωνσταντινούπολη (Istanbul) με Χριστιανοσύνη και την προστασία των ρωσικών συμφερόντων, την ασφάλεια στη θάλασσα από την απελευθέρωση των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, τα στενά δηλαδή, αλλά η μοίρα τον εμπόδισε,
Σύμφωνα με το «TASS»- ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων…¨
πηγη https://national-pride.org/ http://www.makeleio.gr/

Όλοι οι παροικούντες την Κωνσταντινούπολη άρχισαν να τρέμουν για αυτό και κάνουν σαχλαμάρες και τσαλίμια στο ΑΙΓΑΙΟ.

Ο Ρώσος θέλει εδώ και τώρα να επιβεβαιώσει τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.

Όμως η Κωνσταντινούπολη είναι το χρυσόμαλλο δέρας για όλους του ισχυρούς παράγοντες και ακόμη αν την πάρουν οι Ρώσοι άμα τη διαλύσει της Τουρκίας που είναι ο κοινός συντελεστής όλων των επικείμενων γεωπολιτικών πράξεων δεν πρόκειται να την αφήσουν για πολύ καιρό στα χέρια τους.
Όλοι οι δήθεν μεγάλοι έχουν τα στενά συμφέροντας τους αλλά στην κυριολεξία θα εξυπηρετούν το ¨ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ¨ που θα είναι η απόδοση της Κωνσταντινούπολης στους φυσικούς απογόνους του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.

Βλέπεται για όλα αυτά μίλησε ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην έχει κανένας παράπονο .
«Γέροντα, θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη»;
-«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Πόλη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».
Ρωτάει ο προσκυνητής
- «Όταν θα πάρουμε την Πόλη, θα την κρατήσουμε για έξι μήνες, όσο δηλαδή διαρκεί ένα λάχανο»;

Ο Γέροντας με κοίταξε με το διεισδυτικό βλέμμα του και μου απήντησε:
-«Όχι παιδί μου, για πάντα»!

-«Γέροντα, θα τα ζήσουμε αυτά τα γεγονότα»;

-«Βέβαια και θα τα ζήσετε!»

Εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκα αν είναι στ’ αλήθεια δυνατό να συμβή αυτό.
ο Γέροντας κατάλαβε το λογισμό μου και, κοιτάζοντας με, απήντησε:
-«Ο καλός Θεός πήρε το κατσαβίδι και γύρισε λίγο το “παξιμάδι” του Γκορμπατσώφ. Είδατε τι έγινε»! (σελ.164)

Αργότερα, επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. ο Γέροντας απήντησε:
-«Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. »

Μετά μου πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μου λέει:
-«Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μας βοηθάνε! Ποια χώρα έχει τους αγίους που έχουμε εμείς – η Αλάσκα»; (σελ.165)...
αποσπάσματα από το βιβλίο "Ο Γέρων Παΐσιος", Εκδόσεις "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" 1994.
http://www.mixanitouxronou.gr/ http://news247.gr/ Ιανουάριος 14 2015 11:04

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...