Κόσμος

Ο Πούτιν δίνει μπόλικο «χρήμα» για την χρηματοδότηση της Ι.Μ. Νοβοντέβιτσι ενώ ετοιμάζει τον εορτασμό των 500 ετών από την ίδρυση της

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργικό  συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην κυβέρνηση , σε  συνεργασία με την  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, να εγκριθεί χρηματοδοτικό πακέτο για να διατηρηθεί η ιστορική Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι, ανακοίνωσε η  ιστοσελίδα της Προεδρίας στο Κρεμλίνο.

«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Μόσχας, και με την συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εγκρίνει  χρηματοδοτικό πακέτο για να διατηρηθεί η ιστορική εμφάνιση της Μονής και των ιδιαίτερα πολύτιμων αντικειμένων της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας της  Μονή Νοβοντέβιτσι », συμπεριλαμβανομένης της παροχής των ακόλουθων θεμάτων:  εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και στον τομέα της ενέργειας,  λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική της  ανάπτυξης  κτιρίου  που θα στεγάσει το πολιτιστικό μουσείο , καθώς και  εκδηλώσεις αφιερωμένες στον εορτασμό της 500ής επετείου από την ίδρυση της Μονή Νοβοντέβιτσι», καταλήγει η ανακοίνωση .

Το έργο αυτό έως την 1η   Σεπτεμβρίου του 2016, αποτελεί ευθύνη για την εκτέλεση του  από τον πρωθυπουργό  Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Δήμαρχο  της Μόσχας Σεργκέι Σομπιγιάνιν, τονίζει ο Βλαδίμηρος  .

Επιπλέον, ο Πούτιν ανέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι την 1η Οκτωβρίου την έγκριση νέου πενταετούς  σχεδίου  2017-2022 για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού του Σμολένσκ, ο οποίος  αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Μονή Νοβοντέβιτσι.

Επίσης έδωσε εντολή για την δημιουργία ειδικής κρατικής  υπηρεσίας για την αποκατάσταση των πολύτιμων ρωσικών αντικειμένων εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η έκθεση σχετικά με το θέμα αυτό θα υποβληθεί  πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Φροντίζει για την ρωσική πολιτιστική κληρονομιά της χώρας του ο Ρώσος Πρόεδρος και εντός Ρωσίας αλλά και  στο Άγιο Όρος και οποιαδήποτε σύγκριση με αντίστοιχες ελληνικές προσπάθειες ακόμα και σε «καλούς καιρούς» , προκαλούν μόνο θυμηδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ