Κόσμος

Ο Πούτιν αποστέλλει νέα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 SMT και Su-34 στην Κριμαία μετά την αίτηση Ερντογάν για «ενίσχυση του ΝΑΤΟ»

Στην Κριμαία θα προσγειωθεί   εντός 72 ωρών  νέα παρτίδα ρωσικών αεροσκαφών. Επίσημα , για να συμμετάσχουν σε αεροπορική επίδειξη , αλλά στην ουσία  η Μόσχα έχει δώσει εντολή για την «θωράκιση» της Χερσονήσου ενόψει εξελίξεων και ειδικά των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρ.Ερντογάν.

Η Ρωσία στέλνει στην Κριμαία δέκα πληρώματα μαζί με μαχητικά αεροσκάφη της  τακτικής αεροπορικής διοίκησης της Δυτικής Στρατιωτικής και αδιευκρίνιστο αριθμό  MiG-29 SMT και Su-34, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

«Η μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών κρούσεως MiG-29 SMT και βομβαρδιστικών τύπου Su-34, από  αεροπορικές βάσεις της δυτικής Στρατιωτικής περιοχής θα ολοκληρωθεί εντός 72 ωρών.

Τα μαχητικά αεροσκάφη της  τακτικής  αεροπορίας (ZVO)  θα προβούν και σε μια  μεταστάθμευση  σε απόσταση αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό στον αέρα για 70 λεπτά», ανακοίνωσε  η υπηρεσία Τύπου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων .

Η απόφαση της μετασταθμεύσεως αεροσκαφών και πληρωμάτων συνδέονται με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό Aviadarts « Διεθνής αμυντική επίδειξη  2016», η οποία μάλλον αφορά την Τουρκία και τις ΗΠΑ, παρ οποιοδήποτε  άλλο .

Σε χθεσινό άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο o (ΝΑΤΟ και Ερντογάν θέλουν την Μαύρη Θάλασσα πεδίο αντιπαράθεσης με την Ρωσία ενδεχομένως και με ελληνική στρατιωτική συμμετοχή !!), αναφέραμε ότι  ο ίδιος ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η Μαύρη Θάλασσα θα είναι το νέο θέατρο των συγκρούσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, και ως εκ τούτου, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Πρόκειται για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ δια μέσω της  νατοϊκής ναυτικής δύναμης BLACKSEAFOR , θα «γεμίσουν» την Μαύρη Θάλασσα  με πλοία από χώρες που έχουν το δικαίωμα μόνιμης παρουσίας. Όπως η Τουρκία , η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Γεωργία στο μέλλον.

Αποστολή της δυνάμεως αυτής θα είναι η στρατηγικός έλεγχος της θάλασσας αυτής  από μονάδες επιφανείας που θα  συνοδεύουν τα αμερικανικά αντιτορπιλικά τα οποία θα εισέρχονται για 21 ημέρες ( Συνθήκη Μοντρέ) ,   και θα διαθέτουν πυραύλους τύπου Cruise.

Το δεύτερο κύμα του ΝΑΤΟ θα αποτελείται από αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσεως  arleigh burke με συστήματα AEGIS και θα εδερεύουν  στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ουσία όμως είναι ότι αυτήν την στιγμή έχει ξεσπάσει  ένας αδυσώπητος» πόλεμος  για τον έλεγχο της Μαύρης  Θάλασσας μεταξύ ΝΑΤΟ  και Ρωσίας,   ο οποίος μπορεί να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, λόγω της εγγύτητας  πλέον της δύσης στα ρωσικά σύνορα.

https://youtu.be/t1d6rd113os

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ