Αρχείο

Ο ολλανδικός στρατός δεν είναι πλέον σε θέση να υπερασπιστεί την εθνική επικράτεια !!

Σε πρόσφατο άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο: Καταργούνται οι εθνικοί στρατοί με άκρως απόρρητο σχέδιο του Βερολίνου που επιθυμεί να «ελέγξει» στρατιωτικά την Ευρώπη, είχαμε προειδοποιήσει πως ότι  δεν κατάφεραν με τις ‘‘σιδερόφρακτες‘’ στρατιές‘ της Βέρμαχτ πριν 75 χρόνια, θέλουν να επιτύχουν με την οικονομική  κρίση οι Γερμανοί στους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω του ευρωπαϊκού στρατού.

Μιλάμε για το σχετικό σχέδιο δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού, το οποίο  κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό έως τις 23 Ιουνίου ( βρετανικό δημοψήφισμα ) από το  Βερολίνο, αναφέρουν Βρετανικές έγκυρες πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

Ακριβώς  σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Jeanine Hennis, στο πλαίσιο συζήτησης στο Κοινοβούλιο δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής ,  ότι οι ένοπλες δυνάμεις  της χώρας δεν είναι πλέον σε θέση να υπερασπιστούν την εθνική επικράτεια, σύμφωνα με δημοσίευμα βόμβα.

Ο Hennis είπε συγκεκριμένα ότι : «Οι στρατιώτες δεν έχουν εκπαιδευτεί να εκτελούν όλες τις αποστολές στο φάσμα της ένοπλης βίας. "Ο στρατός  μας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων αυτών», δηλώνει  ο ίδιος.

Τα προβλήματα των Ολλανδών  σχετίζονται  και με  τους τέσσερις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων:  Στρατό, Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Χωροφυλακή (στρατιωτική αστυνομία / συνοριακή δύναμη ).

Για αρκετά χρόνια, υπήρξε αδράνεια στα σοβαρά προβλήματα  με την τεχνική βάση του στρατού. Οι εργασίες επισκευής και συντήρησης δεν εκτελούνταν , ενώ υπάρχει μεγάλη και έντονη έλλειψη ανταλλακτικών.

Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά «την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ολλανδικών  στρατευμάτων». Όπως αναγνωρίζει το Υπουργείο Άμυνας της χώρας αυτής , ο ολλανδικός στρατός δεν πληροί  ούτε καν  τις βασικές απαιτήσεις που πρέπει να περιλαμβάνει ένα ένοπλο τακτικό τμήμα .

Σε πρακτικό επίπεδο, η εικόνα είναι η εξής:

Το ήμισυ των οχημάτων μεταφοράς που ανήκει στο στρατό ξηράς είναι ανεργό ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών και συντήρησης.

Δεν υπάρχουν αρκετά πυρομαχικά, ενώ υπάρχουν μόνο αυτά που χρησιμοποιούν οι Ολλανδοί στρατιώτες οι οποίοι συμμετάσχουν σε αποστολές μάχης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Το τραγελαφικό της καταστάσεως των Ολλανδών είναι ότι κατά την διάρκεια ασκήσεων οι στρατιώτες αντί να  ρίχνουν με σφαίρες  φωνάζουν "μπαμ, μπαμ" προσποιούμενοι μια  "κατάσταση μάχης". !!

Σχεδόν όλα τα ολλανδικά άρματα μάχης που επανδρώνουν την τεθωρακισμένη δύναμη του στρατού  είναι εκτός λειτουργίας, διότι  η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για την συντήρηση τους.

Οι Ολλανδοί έφεδροι (περίπου  τρεις χιλιάδες άτομα) δεν έχουν εκπαιδευτεί ΠΟΤΕ. Όπως αναγνωρίζεται και από το Υπουργείο Άμυνας, οι άνδρες αυτοί είναι κατάλληλοι  μόνο για «βοήθεια για τη μεταφορά υλικών και εξοπλισμού» σε περίπτωση εχθροπραξιών.

Πρόκειται για τον προάγγελο των μελλοντικών εξελίξεων στην Ευρώπη την οποία μαστίζει η αδυσώπητη οικονομική κρίση.

Την πορεία αυτή θα ακολουθήσουν μοιραία πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν θα δύνανται να σηκώσουν το βάρος της δυσβάστακτης πλέον οικονομικής συνδρομής, για την διατήρηση ισχυρών ενόπλων δυνάμεων.

Έτσι μοιραία , οι Γερμανοί οι οποίοι τώρα ακριβώς υλοποιούν πρόγραμμα εξοπλισμού των ενόπλων τους δυνάμεων θα ισχυροποιηθούν σοβαρά , δημιουργώντας παράλληλα έναν  ευρωπαϊκό στρατό.

Δυστυχώς αχνοφέγγει μια εποχή κατά την οποία δεν θα υπάρχουν  «εθνικές ένοπλες δυνάμεις» με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα κάθε χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ