Πολιτική

Ο οίκος Moody’s ετοιμάζεται να υποβαθμίσει τα ελληνικά ομόλογα κάτω και από την κατηγορία junk ( σκουπίδια)

Ο οίκος αξιολόγησης παρακολουθεί στενά την προσπάθεια της Ιρλανδίας να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους στην  συμφωνία ΕΕ / ΔΝΤ  αλλά έχει ανακοινώσει  ότι δεν έχει  σχέδια για να υποβαθμίσει την Ιρλανδία.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για την  Ελλάδα η οποία λόγου του τεράστιου χρέους  της , θα αναθεωρηθεί η πιστοληπτική ικανότητα της προς τα κάτω, ακόμη περισσότερο κάτω και από το καθεστώς junk ( σκουπίδια), αναφέρει ξένο δημοσίευμα .

Η Moody’s ανακοίνωσε επίσης ότι ένα  κούρεμα μερισμάτων  στην Ελλάδα  θα μπορούσε να αποτελεί  μια προεπιλογή της χώρας μας  για τον μαζικό δανεισμό της. Η ελληνική κυβέρνηση όμως «εξοβέλισε στο πυρ το εξώτερο»  την είδηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «εντελώς αδικαιολόγητη».

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η  Moody’s συναγωνίζεται επάξια τις δύο άλλες εταιρείες αξιολόγησης  Standard & Poors και Fitch Ratings, απειλώντας την χώρα μας με  υποβάθμιση τους τελευταίους μήνες,   προσπαθώντας  να  προβλέψει  μια νέα έξοδο της χώρας από  το ευρώ.

Η απόφαση της υποβάθμισης της Ελλάδος είναι πιθανό να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις Βρυξέλλες  να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής σχετικά με το  ελληνικό χρέος , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters .

Σήμερα,  ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν δήλωσε ότι οι πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται υπέρμετρα  και ενθάρρυνε την εξεύρεση  πιο διαχειρίσιμων  όρων αποπληρωμής για τις διαπραγματεύσεις δανείων, τα οποία εξετάζονται .

Το παιχνίδι που παίζεται το τελευταίο διάστημα με την χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από ύποπτο και υποχθόνιο, όχι τόσο προς την Ελλάδα όσο προς την ΕΕ και την Γερμανία.

Οι ΗΠΑ διαβλέποντας ξεκάθαρα το ρωσικό παράγοντα να κερδίζει συνεχώς  έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων, προσπαθεί να «κουρέψει» το ελληνικό χρέος για να δώσει μία ώθηση στην οικονομία μας .

Στόχος είναι η επανεκκίνηση του ιδιωτικού τομέα η αύξηση των θέσεων εργασίας για να σταματήσει η «παραφιλολογία» περί βοήθειας από την Μόσχα.

Οι ΗΠΑ όμως είναι πολύ μακριά και πολύ αδύναμες πλέον για να αλλάξουν τον ρου των γεγονότων. Όπως έχει διδάξει η ιστορία όταν μια αυτοκρατορία καταρρέει μία άλλη αναβαίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ