Αρχείο

Ο νέος Σουλτάνος Ρ. Ερντογάν απειλεί Ελλάδα-Ρωσία και ΗΠΑ ταυτόχρονα

Το έχει χάσει τελείως ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ.  Ερντογάν κατά την διάρκεια των πανηγυρικών εορτασμών για την πτώση της Βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης , πραγματοποιώντας "εμπρηστικές δηλώσεις".

Ο Ερντογάν είπε ότι «οι εχθροί της Τουρκίας παίρνουν  εκδίκηση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης», στοχοποιώντας ευθέως πλέον την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα και ειδικά την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, την ημέρα της εορτής του Αγίου Ανδρέα του Σαλού, ο οποίος είχε προφητεύσει  την πτώση της σημερινής «Ισταμπούλ» ( κατά τους Τούρκους) και την ανάδυση της Βασιλεύουσας  Κωνσταντινούπολης.      

Ο ίδιος προέβη στην δήλωση  αυτή κατά την μεγαλειώδη τελετή που είχε στήσει το ΑΚΡ,  και ήταν αφιερωμένη στην 563η επέτειο από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς στρατιώτες.

Στην ίδια εκδήλωση σε μια στιγμή έξαρσης τουρκικού εθνικισμού , ο παρευρισκόμενος Ιμάμης ζήτησε να  κάνει προσευχή  στην Αγιά Σοφία, μετατρέποντας και πάλι την εκκλησία αυτή του χριστιανισμού σε Τζαμί.

«Ο  εχθρός ( Ρωσία)  της Τουρκίας θέλει να πάρει εκδίκηση για της για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453», δήλωσε ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει  την χώρα μας. Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς  εγκατασταθήκαμε  στην Ανατολία και την Θράκη δεν πρόκειται να φύγουμε ποτέ από  αυτά τα εδάφη ... Αυτό το έθνος πριν από έναν αιώνα έδωσε την κατάλληλη απάντηση στους εχθρούς. Είμαι βέβαιος ότι την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας (το 2023) , η χώρα μας θα ανήκει στις δέκα πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου »,  δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

Ο Τούρκος ηγέτης είπε επίσης ότι «για εκατό χρόνια η χώρα μετατράπηκε στον «μεγάλο ασθενή », όπως  ονομαζόταν τότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, σήμερα ορισμένα κράτη( ΗΠΑ)  κάνουν τα στραβά μάτια σε ένα «βρώμικο παιχνίδι στη Συρία», υποστηρίζοντας την τρομοκρατία.

«Τι σημασία έχει για την Ρωσία και το Ιράν η Συρία; Τι κάνουν εκεί; Ποιοι είναι οι Αμερικανοί  στρατιώτες με στολές και εμβλήματα των τρομοκρατών; (Δυνάμεις Αυτοάμυνας των Κούρδων της Συρίας) ; Το ισλαμικό κράτος  δημιουργήθηκε  τεχνητά , και με το πρόσχημα της καταπολέμησης του  ο σκοπός  είναι πολύ σαφής. Ορισμένες δυνάμεις  προσπαθούν  να διώξουν  την Τουρκία από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική », είπε ο Ερντογάν.

Η σημερινή Τουρκία τα βάζει με όλους και με όλα σε μια προσπάθεια να αναβιώσει μια αυτοκρατορία η οποία «πέθανε» πριν 100 ακριβώς χρόνια.

Αυτή η μεγαλομανία  και η ακατάσχετη επιθυμία για επέκταση δεν βρίσκει «προσοδοφόρο έδαφος» εν έτει 2016. Έτσι η πορεία της διάλυσης και ο  «τεμαχισμός» της σημερινής τουρκικής επικράτειας , επ ωφελεία των λαών που την απαρτίζουν θα είναι η καλύτερη εκδίκηση στα διαχρονικά εγκλήματα των Τούρκων.

Όσο για την Κωνσταντινούπολη , αυτή θα γυρίσει κα πάλι σε ελληνικά χέρια εκπληρώνοντας επιθυμίες και πόθους εκατοντάδων χρόνων.

http://ria.ru/world/20160530/1440588874.html#ixzz4A7mhX038

https://youtu.be/m7E05aI2xy8?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ