Αρχείο

Ο εμφύλιος στην Συρία έδειξε γιατί ο μέσος Ελληνας ψεκασμένος αξίζει αυτήν την κυβέρνηση

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

«24 Μάιου 2016, οι δυνάμεις μας είναι μέρος της εκστρατείας για την απελευθέρωση της Βόρειας Ράκκα. Σαν Σύριοι και Ασσύριοι Χριστιανοί παλεύουμε μαζί με τους Κούρδους και Άραβες συμμάχους μας για να απελευθερώσουμε αυτές τις περιοχές από την ΙΣΙΣ»… Απόσπασμα της ανακοίνωσης των Σύριων και Ασσύριων Χριστιανών του Συριακού στρατιωτικού συμβουλίου που πολεμάνε μαζί με τους Κούρδους στην Ροζάβα.

Αμερικανοί και Ρώσοι βοηθάνε τους Κούρδους γιατί πολύ απλά οι Ρώσοι δεν είναι ηλίθιοι να εμπλακούν σε ένα νέο Αφγανιστάν, στηρίζοντας ως το τέλος έναν ξεπεσμένο δικτάτορα που έχει γίνει μαριονέτα του Σιιτικού Ιράν, και τον στρατό του αποτελούν Αφγανοί Χάζαροι και Ιρανοί.

«Μας μάζεψαν υποσχόμενοι δουλειά και διαβατήρια είπε στο BBC το 2015 22χρονος Αφγανός στην Καμπούλ, αλλά μόλις φτάσαμε μας ζήτησαν να πάμε στην Συρία να πολεμήσουμε, εγώ αρνήθηκα».

Μια μάνα είπε ότι έχει να πάρει νέα για τον γιό της 8 μήνες.

Οι Χάζαροι Αφγανοί μισθοφόροι που πολεμάνε στο πλευρό του Άσαντ είναι απόλυτα εξακριβωμένη πραγματικότητα εκτός από το μέσο Έλληνα ψεκασμένο που δεν κάνει τον κόπο να ψάξει μόνος του στο διαδίκτυο, σε γεγονότα και βίντεο (που δεν μπορούν να παραχαραχτούν ούτε από τους Ελ ούτε από τους σιωνιστές… μην φοβάστε βρε) και ενημερώνεται από δελτία τύπου του Άσαντ που πλέον δεν πείθει ούτε τους οπαδούς του.

Δεν είναι ηλίθιοι οι Ρώσοι να εμπλακούν σε ένα Σιιτικό-Σουνιτικό πόλεμο που θα ξεσπάσει στο μέρος της Συρίας που κατέχει ο Άσαντ, αν δεν γίνει ο διαχωρισμός της Συρίας που πολλοί λένε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί.

Η Συρία είναι Σουνητική εξαραβισμένη χώρα, ο Άσαντ για να κρατήσει την θέση του έγινε όργανο του Σιιτικού Ιράν, πως λέτε να το δεχτούν αυτό οι Σουνήτες;

Οι Ρώσοι ζητάνε από τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στους βομβαρδισμούς, το θέμα του Άσαντ δεν έχει μπει καν.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύπλοκα για τον μέσο Έλληνα ψεκασμένο που ακόμα δεν κατάλαβε ότι οι Σύριοι δεν είναι έθνος, ότι η Συρία δεν είναι χώρα ενός έθνους αλλά τεχνητά σύνορα που δημιούργησαν οι Αγγλογάλλοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, εγκλωβίζοντας δεκάδες έθνη μέσα σε αυτά. Στην Συρία ζουν από Κιρκάσιοι ως Αρμένιοι.

Με τι να πρωτοασχοληθείς… Με τις στημένες εκλογές που μόνο ηλίθιοι δεν θα καταλάβαιναν το στήσιμο, βλέποντας ότι δυο κομμάτια του δήθεν αντίπαλου συνασπισμού έφυγαν για να πάνε στο πλευρό του Άσαντ, ή με την μηδαμινή επιρροή που είχε (και αυτό διαπιστώνεται από όσους κάνουν ελάχιστη έρευνα).

Η πρωτοκαθεδρία του Μπάαθ είναι κατοχυρωμένη στο Συριακό σύνταγμα, επιτρέπονται μεν άλλα κόμματα αλλά οι θέσεις είναι κατοχυρωμένες.

Το 2011 ο Άσαντ είχε αποδεχτεί μεταρρυθμίσεις, αλλά έτυχε να αφήσει ισλαμιστές από την φυλακή, που φυσικά καπέλωσαν εύκολα τους ανοργάνωτους αφελείς που ήθελαν δημοκρατία.
Μόλις το 2012, με το νέο Συριακό σύνταγμα, οι Σύριοι απέκτησαν το δικαίωμα να ιδρύουν νέα πολιτικά κόμματα.

Αλλά τι να περιμένεις από τον μέσο ψεκασμένο Έλληνα που από το 1770 και τα Ορλωφικά περιμένει να του φέρουν το σεφέρι οι Ρώσοι.

Όχι, τον μέσο ψεκασμένο ραγιά δεν θα τον σώσει ούτε ο Πούτιν γιατί δεν έχει λόγο να το κάνει. Τον ραγιά μπορείς τον χρησιμοποιήσεις και να τον πετάξεις, γιατί να τον σώσεις;

Ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Ρώσοι είναι καλοί, τα συμφέροντα τους κοιτάνε και είναι απολύτως λογικό. Ιμπεριαλιστές ήταν και οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί κατά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο, αυτό όμως δεν έκανε τον Χίτλερ καλό.

Στην ζωή υπάρχουν πολλά καλά και πολλά κακά, κανένας μεγάλος δεν σ αγαπάει, εκείνο που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν μπορείς να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα σου διαπραγματευόμενος με όλους.

Αλλά μην βάζω δύσκολα… χίλια χρόνια… και ούτε…

Ας κοιτάμε να τρέχουν Ρώσοι και Αμερικανοί πίσω από τους άλλους και ας αυτοβαυκαλιζόμαστε ότι φταίνε οι σιωνιστές και οι Ελ. Αυτοί τα χαρίζουν στους άλλους, που δίνουν μαζικά το αίμα τους γι αυτό. Τρία ξαδέρφια έχει ένας στον κουρδικό YPG και πολεμάνε, πάνω από 20 μέλη της οικογένειας και φίλους του έχασε ένας άλλος.

Εμείς τα αξίζουμε όλα γιατί αγωνιστήκαμε χμ…. οι σιωνιστές φταίνε… ρε θα μας σώσουν οι Ρώσοι… όπως στα Ορλωφικά, όπως όταν εξαράβισαν το Πατριαρχείο Αντιόχειας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Ήμασταν άτυχοι τελικά που μετά το β’ παγκόσμιο πόλεμο δεν περάσαμε στην σφαίρα επιρροής των Σοβιετικών. Θα είχε βοηθήσει να διαλυθεί ο μύθος των καλών και κακών νταβατζήδων που κρατάει από το 1770.

Όταν έχεις φτάσει βέβαια να θαυμάζεις την Βόρεια Κορέα και το Ιράν έχεις τελειώσει ήδη. Όχι, δεν είναι καλύτεροι οι Σαουδάραβες, αυτό δεν τους κάνει αυτούς καλούς όμως.
freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ