Πνευματικά ωφέλιμα

«ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ»!

Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το έχουμε ακούσει όλοι κάποτε στην ζωή μας, αλλά και αρκετοί το έχουμε ζήσει και έμπρακτα!

Για την πατρότητά του πάντως, στο διαδίκτυο που το έψαξα διαπίστωσα πως διίστανται οι γνώμες!

Στο σημερινό Ευαγγέλιο όμως έχουμε το κλασσικότερο παράδειγμα!

Ο Χριστός πηγαίνει στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά, εκεί που μαζεύονταν όλοι οι πάσχοντες από τα διάφορα νοσήματα για να θεραπευτούν! Εκεί κατά διαστήματα κατέβαινε ένας Άγγελος και τάρασσε τα νερά και όποιος έπεφτε πρώτος, ότι και να είχε, θεραπευότανε!

Εκείνος, ο σημερινός παραλυτικός, έμενε εκεί επί 38 χρόνια γιατί δεν μπορούσε να πέσει μόνος του, γιατί δεν είχε κάποιον να τον βοηθήσει!

Ο Χριστός ως Θεός, που τα γνώριζε όλα, έχω την γνώμη πως εκεί θα πήγε ειδικά γι αυτόν! Σεβόμενος όμως την θέλησή του, τον ρώτησε αν θέλει να γίνει καλά!

Μετά με ένα λόγο τον έκανε καλά: «Άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει», του είπε κι εκείνος σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να Του πει ένα ευχαριστώ, χωρίς να μάθει ποιος είναι αυτός ο ευεργέτης που ήταν δυνατότερος από τους Αγγέλους!

Οι Εβραίοι, πάλι τυφλωμένοι, το είδαν στραβά! Τους πείραξε είπαν που σήκωσε το κρεβάτι του ημέρα Σάββατο, φεύγοντας από εκεί γιατρεμένος!

Ο Χριστός σκόπιμα είχε εξαφανισθεί μέσα στο πλήθος, για να εκδηλωθούν όλοι, αλλά θα ξαναβρισκόταν μπροστά του και πάλι στο Ναό, γιατί δεν είχε τελειώσει μαζί του!

Γνωρίζοντας τόσο το παρελθόν του, όσο και το μέλλον του προφητικά θα του έλεγε να μην αμαρτήσει πάλι, για να μην πάθει κάτι πολύ χειρότερο!

Και δεν πέρασαν πολλοί μήνες για να επιβεβαιωθεί ο λόγος Του!

Ο πρώην παράλυτος, έκανε κάτι χειρότερο από τον Ιούδα! Εκείνος ενώ ήταν κοντά Του, Τον άκουγε, έβλεπε τα θαύματά Του αλλά μετά τα ξέχναγε όλα! Τον ήθελε όμως σαν επαναστάτη και όχι σαν Θεό και στο τέλος το χρήμα, που κανείς δεν μίσησε από τότε, ήταν η αιτία να Τον προδώσει!

Αυτός ο παράλυτος όμως, φαίνεται πως εν τω μεταξύ είχε προσληφθεί στην αυλή του Αρχιερέως Καϊάφα, εξαγορασμένος μάλλον έμμεσα, για να μην διαλαλεί πλέον το θαύμα του Ιησού!

Όταν ξαναβρέθηκε μπροστά στον «ανίσχυρο» πλέον ευεργέτη Του, όχι μόνο ξέχασε την μέγιστη ευεργεσία που του είχε κάνει, αλλά ενώ τον είχε προειδοποιήσει ο Χριστός, έκανε το χειρότερο:

Σε μια απάντηση του Χριστού προς τον Αρχιερέα, ο δούλος εκείνος, πουλώντας εκδούλευση στον Καϊάφα, δουλοπρεπώς χαστούκισε Τον ευεργέτη του, που συνέβαινε να είναι ο ίδιος ο Θεός!

Μετά το σημερινό φριχτό άκουσμα, άρχισα πλέον να σκανάρω τις μνήμες μου, σε όλους τους δίσκους, όσο κι αν αυτό κρατήσει!

Θα ευχόμουν στο τέλος της σάρωσης να μου δείξει:

-Μόλυνση  0 (μηδέν)!

Μέχρι τότε όμως θα αγωνιώ!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...