Κόσμος

Ολοταχώς προς δημιουργία Κουρδικού Κράτους: Οι Κούρδοι της Β.Συρίας άνοιξαν διπλωματική αποστολή και στην Γαλλία! - Δείτε το βίντεο


Eκπρόσωποι του συριακού Κουρδιστάν, της "Ροτζάβα", άνοιξαν επίσημα διπλωματική αποστολή στην Γαλλία τη Δευτέρα ανέφερε ανταποκριτής στο RIA Novosti. Το Παρίσι έγινε η τέταρτη πόλη στον κόσμο στην οποία ανοίγει  γραφείο εκπροσώπησης-διπλωματική αποστολή το Συριακό Κουρδιστάν. Γραφεία έχουν επίσης ανοίξει σε Βερολίνο, Στοκχόλμη και Μόσχα.

Το γραφείο βρίσκεται στην περιοχή IV στο Παρίσι, λίγο μετά το Δημαρχείο.

"Αυτή είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή για το έθνος μας. Αυτό το γραφείο, η Αντιπροσώπευση όλων των εθνικών ομάδων του πληθυσμού μας, Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι και όλοι οι υπόλοιποι, γνωρίζετε ότι η χώρα μας πολεμά τους τρομοκράτες που απειλούν όχι μόνο εμάς αλλά και την Ευρώπη, έχετε παρατηρήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε πολλές περιοχές της χώρας μας χάρης στους διεθνείς φίλους μας, ο κοινός μας στόχος είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, να χτίσουμε μια σταθερή ειρήνη" είπε ο αντιπρόσωπος της αυτόνομης περιοχής της Ροτζάβα στην Ευρώπη και σε ΗΠΑ, SENAME Mohammed.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής και μέλος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Γαλλία,  Khaled Issa, τόνισε ότι  το άνοιγμα του γραφείου της Ροτζάβα δείχνει ότι η Γαλλία υποστηρίζει την Συρία.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα σήμερα τόσους επισκέπτες, τόσους φίλους που έχουν έρθει να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη στιγμή, δεν ήρθατε απλά μια επίσκεψη, μας δείξατε την υποστήριξη σας, μας επιβεβαιώσατε στην μάχη κατά της τρομοκρατίας" είπε ο Isa.

"Σε διπλωματικό επίπεδο, η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την Ροτζάβα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο γιατί δεν ήμαστε διπλωματική αποστολή, εκπροσωπούμε την περιοχή μας, δεν δημιουργούμε το δικό μας κράτος, το γραφείο μας λειτουργεί κάτω από τους γαλλικούς νόμους και θα αντιμετωπίσουμε την σχέση Γαλλίας-Ροτζάβα ως τμήμα της Συρίας σε όλα τα επίπεδα".

Αργά αλλά σταθερά οι Κούρδοι ανοίγουν γραφεία εκπροσώπησης σε όλες τις χώρες. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν και ως διπλωματικές αποστολές παρόλο που αυτό διαψεύδεται προς το παρών.

Στο γραφείο εκπροσώπησης τους στη Μόσχα παρουσιάστηκαν και οι χάρτες με τα σύνορα του Κουρδικού κράτους....

Όπως θα παρατηρήσετε το RT αναφέρεται ως "διπλωματική αποστολή"...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ