Κόσμος

Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές παρέλασαν ως πτώματα στην κουρδική Εφρίν!!!!

Σημαίνοντα στελέχη της κουρδικής ηγεσίας στη βόρεια Συρία καταδίκασαν την Πέμπτη τη δημόσια διαπόμπευση καμιάς 50αριάς νεκρών τουρκόφιλων «μετριοπαθών» τζιχαντιστών, στην κουρδική πόλη Εφρίν, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αποτυχημένη επίθεση που εξαπέλυσαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην πόλη Τελ Ριφάτ στην επαρχία του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με την αραβική δημοκρατική οργάνωση Τζαΐς Αλ Θουγάρ, η οποία συμμετέχει στις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχική δύναμη από τουρκόφιλες ισλαμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων της Ταξιαρχίας Σουλτάνου Μουράτ, της Ταξιαρχίας των Εγγονών του Σαλαντίν και τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, επιτέθηκαν αλλά υπέστησαν βαρύτατες απώλειες.

sdf

Συγκεκριμένα, 500 τζιχαντιστές επιτέθηκαν, 83 σκοτώθηκαν, άφησαν 66 νεκρούς στο πεδίο της μάχης ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της κατεχόμενης από την Αλ Κάιντα πόλης Αζάζ, κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

«Οι επαναστάτες εξαπέλυσαν επίθεση στην Τελ Ριφάτ. Η επίθεσή τους απέτυχε εξαιτίας της έκρηξης ενός φορτηγού που μετέφερε πυρομαχικά. Περισσότεροι από 40 σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Αμντουλραχμάν Χαρκ, πρώην εκπρόσωπος του Ισλαμικού Στρατού, με ανάρτησή του στο Twitter. Ο ίδιος τζιχαντιστής εκπρόσωπος δεν παρέλειψε σε άλλο tweet να αποκαλέσει τους Κούρδους «γουρούνια».

hark

Στη συνέχεια, μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων μετέφεραν τα πτώματα των τουρκόφιλων ισλαμιστών – τζιχαντιστών στην Εφρίν, τα οποία εξέθεσαν δημοσίως, πράξη που προκάλεσε την οργή της κουρδικής ηγεσίας που δεν επιδοκιμάζει τέτοιες μεθόδους, προσβολής των νεκρών αντιπάλων για λόγους προπαγάνδας.

«Η επίδειξη των πτωμάτων των εχθρών μας κατά αυτό τον τρόπο δημοσίως μπροστά στους πολίτες στους δρόμους, όπως συνέβη σήμερα στην Εφρίν, είναι αηδιαστική και ενάντια στις ανθρωπιστικές αρχές μας», δήλωσε ο Κούρδος πολιτικός Αλντάρ Ξελίλ, συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος.

«Δεν είμαστε εμείς που θα τρομοκρατήσουμε τους εχθρούς μας με τέτοιους ντροπιαστικούς τρόπους. Αυτοί οι τρόποι είναι κοντά στις παραδόσεις του Ντάες, του καθεστώς του Μπάαθ, ή μιας στρατιωτικής δικτατορίας. Αισθανόμαστε ντροπιασμένοι», πρόσθεσε ο Ξελίλ.

Και αξιωματούχοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) καταδίκασαν το γεγονός.
«Αυτό που συνέβη στην Εφρίν δεν εκπροσωπεί τις αρχές και τα ήθη μας και δεν μπορούμε να διολισθήσουμε σε τέτοιες συμπεριφορές, μεγαλώσαμε με αρχές», δήλωσε ο Σαρβάν Νταρβίς, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι οι SDF ακολουθούν τους διεθνείς κανόνες.

Και Κούρδοι δημοσιογράφοι σοκαρίστηκαν από το θέαμα.

«Στις 14.00 το απόγευμα η Εφρίν είδε το θέαμα ενός φορτηγού γεμάτο με πτώματα μαχητών της αντιπολίτευσης που επιτέθηκαν στις δυνάμεις του SDF τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι νεκροί εκτέθηκαν στους δρόμους της πόλης με τρόπο ντροπιαστικό για την ανθρωπότητα», είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Νιντάλ Χασάν.

«Θεωρώ ότι ήταν μεγάλο λάθος αυτό που συνέβη και δεν αντικατοπτρίζει την κουλτούρα των Κούρδων», πρόσθεσε.
Η δημόσια διαπόμπευση των νεκρών τουρκόφιλων τζιχαντιστών ήρθε μετά τους 85 Κούρδους αμάχους που έχουν σκοτωθεί από τους μισθοφόρους του Ερντογάν, από τις 16 Φεβρουαρίου, στους βομβαρδισμούς της κουρδικής συνοικίας, Σεΐχ Μακσούντ, στη πόλη του Χαλεπιού.

tribune.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...