Κόσμος

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν αμερικανικές στρατιωτικές στολές σε επιχειρήση καταπολέμησης του ΡΚΚ

Έκπληκτα έμειναν τα μέλη των τουρκικών  δυνάμεων  ασφαλείας όταν ανακάλυψαν αμερικανικές στρατιωτικές στολές και αμερικανικά όπλα  ( με λογότυπο us army)  σε επιχειρήσεις καταπολέμησης της οργάνωσης του ΡΚΚ στην ΝΑ Τουρκία, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν κιβώτια ολόκληρα  με εκαντοντάδες αμερικανικές στολές παραλλαγής  στην περιοχή Nusaybin του νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν νωρίς την Παρασκευή, δήλωσε τουρκική  πηγή ασφαλείας.

Σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των περιορισμών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι  τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν επίσης όπλα και ιατρικό  εξοπλισμό  κατά τη διάρκεια της  ειδικής επιχείρησης .

Η περιοχή Nusaybin αποτέλεσε το επίκεντρο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης από τα μέσα Μαρτίου. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι μαχητές  του ΡΚΚ φέρεται να έχουν προβεί σε βανδαλισμούς τζαμιών στην περιοχή αυτή.

Η ανακάλυψη αυτού του υλικού σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά  τις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ , αποτελώνας σημείο τριβής.  Η  τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν προσωπικά αποτελούν ‘‘κόκκινο πανί‘‘ για τον Λευκό Οίκο και τον Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα, για την γενικότερη στάση του στην Μέση Ανατολή , που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον.

Από τότε που  ξεκίνησαν με ευθύνη της Τουρκίας,  οι μάχες με τους Κούρδους,   πάνω από 400 άτομα προσωπικό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών, αστυνομικών και χωροφυλάκων σκοτώθηκαν, ενώ  πάνω από 3.700 μαχητές  του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ.

Υπάρχουν πλέον έντονες  φήμες  που υποστηρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στήσει παγίδα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ισχυρίζονται ότι του έχουν ετοιμάσει μία γενική επανάσταση , τρομοκρατώντας την χώρα με βομβιστικές επιθέσεις , και σκορπίζοντας τον φόβο στον τουρκικό λαό. Ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Σουλτάνος Ερντογάν με την όλη την οικουμένη ( Ρωσία, Ελλάδα, Αρμενία, Συρία), θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση του μαζί με το τουρκικό κράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...