Κόσμος

Οι συντηρητικοί Γερμανοί του κόμματος AFD υιοθετούν αντι-Ισλαμικό μανιφέστο κατά των μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας

Το γερμανικό κόμματος της δεξιάς AFD  υιοθέτησε  ένα  αντι-Ισλαμικό μανιφέστο όσον αφορά του μετανάστες , τονίζοντας ότι το Ισλάμ δεν είναι «συμβατό‘‘  με το γερμανικό  Σύνταγμα. Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν υιοθετώντας την νέα καμπάνια ενώ  πολλοί το  κατηγορούν ότι είναι ένα  ξενοφοβικό κόμμα, αναφέρει  δημοσίευμα.

Πρόκειται για μια ευρωσκεπτικιστική πλατφόρμα που σχηματίσθηκε πριν από τρία χρόνια με την ονομασία ‘‘Εναλλακτική για τη Γερμανία‘‘ (AFD) η οποία έχει αποκτήσει μια μεγάλη  φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην ‘‘ευπρόσδεκτη‘‘ προς τους πρόσφυγες Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία έφερε στην χώρα πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες  .

Η  αιφνιδιαστική εισροή μεταναστών κατά τους τελευταίους μήνες, ‘’ανάγκασε‘’ το AFD να  μετατοπίσει το κέντρο βάρους του σε μια ξενοφοβική  Πατριωτική  πολιτική ενάντια στον  εξισλαμισμό της Γερμανίας με το κίνημα  (PEGIDA), σύμφωνα με ειδικούς. "Το Ισλάμ δεν αποτελεί μέρος της Γερμανίας‘‘,  ανέφερε  τίτλος στο έγγραφο πολιτικής του κόμματος AFD, κατά την διάρκεια  μιας ψηφοφορίας από  2.400 μέλη στο συνέδριο του κόμματος στην  πόλη της Στουτγάρδης.

Το νέο μανιφέστο απαιτεί απαγορεύσεις στην οικοδόμηση μιναρέδων,   τζαμιών,   στο κάλεσμα για προσευχή,  στα full-face πέπλα για τις γυναίκες και στην μαντίλα στα σχολεία.

Μια πρόταση για μια πιο διαφοροποιημένη διατύπωση  « μέσω της οποίας καλό είναι να  επιδιωχθεί ένας διάλογος με το Ισλάμ»,  απορρίφθηκε με αποδοκιμασίες στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα στην οποία είχε αναρτηθεί  πανό που έγραφε «Θάρρος Αλήθεια Γερμανία ... «Το Ισλάμ είναι το ίδιο  πολιτική»,  συνδέοντας την θρησκεία με  την «σαρία, τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και τους  αναγκαστικούς  γάμους."

Γενικότερα, το κόμμα  AFD παρουσιάζει τον εαυτό του  ως μια εθνικιστική  συντηρητική  δύναμη που αμφισβητεί επίσης, την αλλαγή του κλίματος, προωθεί τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων και  τις «οικογενειακές αξίες», ζητώντας παράλληλα την έξοδο της Γερμανίας  από το ευρώ.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου το Σαββατοκύριακο επανελήφθη η αντίθεση του κόμματος προς το ενιαίο νόμισμα, υποσχόμενο να σταματήσει «το πείραμα του ευρώ" μέσω ενός δημοψηφίσματος για το αν ή όχι η Γερμανία θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η συνεδρίαση του κόμματος, έκλεισε  με την παραδοχή όλων γύρω από  ένα απλοποιημένο φορολογικό σύστημα , με στόχο κυρίως να ελαφρυνθεί  το βάρος για εκείνους με χαμηλά εισοδήματα και τις οικογένειες τους.

Έχοντας εισέλθει στο ήμισυ  τουλάχιστων 16 κρατικών κοινοβουλίων των κρατιδίων της Γερμανίας, το κόμμα  AFD, θεωρείται ως η ‘‘απάντηση‘‘ της χώρας στο Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας και στο Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας, ενώ  έχει βλέψεις στις γερμανικές  εκλογές του επόμενου έτους.

Το κόμμα αυτό  σπεύδει να αποστασιοποιηθεί από τα ακροδεξιά  και νεοναζιστικά  κινήματα  τα οποία είναι  περιθωριακά  φαινόμενα σε μια χώρα όπου η συλλογική ντροπή από τη ναζιστική εποχή και το Ολοκαύτωμα είναι μεγάλη .

Για πολλούς επικριτές του όμως, το AFD αντιπροσωπεύει την ξενοφοβία και την οπισθοδρομικό  απομονωτισμό. Το Σάββατο εκατοντάδες αντιφασίστες  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το συνεδριακό κέντρο του AFD , έκαιγαν  ελαστικά  και εκσφενδόνιζαν  κροτίδες.

Το μόνο σίγουρα σε όλα αυτά τα κινήματα είναι ότι αποτελούν μια άμεση αντίδραση στην άνομη πολιτική των τωρινών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που υπογράφουν τα πάντα χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ