Πολιτική

Οι Ρώσοι ζητούν να αγοράσουν εδώ και τώρα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να συμμετέχουν σε αλυσίδες super Market

Τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει από ρωσικής πλευράς  για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Roscoκυρίως , καθώς  και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Mikhail Sokolov, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενισχύει  το ενδιαφέρον των ρωσικών εταιρειών να συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ , Rosco και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή όμως σ΄ύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών εταιριών  στο διαγωνισμό για τον Λιμένα της Θες/νικης είναι από δύσκολη έως αδύνατη, και ο λόγος αφορά την τεράστια σημασία που έχει το λιμάνι αυτό για το ΝΑΤΟ.

Πραγματικό ενδιαφέρον υπάρχει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για  τους λιμένες  της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, αλλά και  για ομίλους εταιρειών πώλησης τροφίμων.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Ρώσο Υπουργό Μεταφορών Maxim Sokolov μετά από μια συνάντηση του  με τον Υφυπουργό  Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρης Μάρδας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενδιάμεσης συνόδου της μικτής διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας - Ελλάδας, στην  οποία είναι και οι επικεφαλείς των αντιστοίχων επιτροπών.

«Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση στον αριθμό των κρατήσεων των Ρώσων υπηκόων  σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας ,  το οποίο σημαίνει την αποκατάσταση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία  προς στην Ελλάδα», είπε ο Sokolov.

Σημείωσε ότι, παρά την πτώση  των διμερών εμπορικών συναλλαγών, λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυρώσεων, ο  φυσικός  όγκος των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία παραμένει σταθερός, και σε ορισμένους τομείς μπορεί  ακόμη και να αυξηθεί.

Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι η  κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της Rosco ΤΡΑΙΝΟΣΕ και, αυτή τη στιγμή υπάρχει μελέτη  αποδόσεως της επένδυσης πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

Όσο για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο Maxim Sokolov είπε ότι η ρωσική πλευρά είναι σε αναμονή για να διευκρινιστούν  κάποια "σημεία"  , και στην συνέχεια θα  καθοριστεί το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς.

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά σε έναν  συνδυασμό  επενδύσεων με την ρωσική συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της Rosco ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε αλυσίδες εφοδιασμού.

Σε σχέση με αυτούς τους τομείς, ο  M. Sokolov θα επισκεφθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εγκαταστάσεων και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Εάν θέλουμε να απεμπλακούμε από την «μέγγενη» του ΔΝΤ και της υπό διάλυσης  ΕΕ , θα πρέπει να βάλουμε νέους «παίκτες» στο παιχνίδι όπως είναι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι. Κυρίως όμως πρέπει να αλλάξουμε εμείς ως λαός και ως άνθρωποι και να παλέψουμε για την τύχη της χώρας μας .  Για  να δοθεί ελπίδα στο μέλλον των παιδιών των παιδιών μας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...