Κόσμος

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αεροπορική κάλυψη στις δυνάμεις του Ιρανού Στρατηγού Κ.Σουλεϊμανί στην μάχη απελευθέρωσης της Φαλούτζα από το ISIS - Βίντεο και εικόνες από τις σφοδρές συγκρούσεις


Για μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και το Πεντάγωνο ήταν αντίθετοι στην συμμετοχή ιρανικών δυνάμεων ή υποστηρικτών τους στον πόλεμο εναντίον του ISIS στο Ιράκ σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η άρνηση αυτή αφορούσε κυρίως της δυνάμεις Λαϊκής κινητοποίησης που διοικεί ο Ιρανός Στρατηγός Abu Mahdi al Muhandis ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως "διεθνής τρομοκράτης" από την Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν επίσης την οργάνωση Badr που διοικεί ο Hadi Al-Amiri από τις Ιρανικές δυνάμεις Al Qods.

Αλλά στις 22 Μαϊου οπότε και ξεκίνησε η ιρακινή επίθεση στην Φαλούτζα, την πρωτεύουσα της Anbar στο δυτικό Ιράκ έγινε ξεκάθαρο ότι στην επιχείρηση θα συμμετείχαν και Ιρανοί μαχητές.

Αν και ο Ιρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν 35.000 ιρακινοί στρατιώτες, εντούτοις σύμφωνα με ισραηλινές πηγές αυτό δεν είναι αλήθεια.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Κινητοποίησης και της οργάνωσης Badr είναι υπό τις διαταγές του Ιρανού Στρατηγού Qassem Soleimani, ο οποίος έχει δημιουργήσει ειδικό επιχειρησιακό κέντρο.

Το απίστευτο είναι ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ βοηθά τις δυνάμεις του Soleimani να ανακαταλάβουν την Φαλούτζα.

Το γεγονός αυτό συνιστά τεράστια γεωπολιτική στροφή των ΗΠΑ από την κυβέρνηση Μ.Ομπάμα καθώς δείχνει ότι έχουν υπάρξει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τον κεντρικό ρόλο του Ιράν στην περιοχή.

Ο Qassem Soleimani, ήρθε στην Φαλούτζα από την Β.Συρία κοντά στην περιοχή του Χαλεπίου.

Δείτε την φωτογραφία του Ιρανού Στρατηγού από το Ιράκ με ένα αμερικανικό χάρτη δίπλα....

Suleimani13246197_1632656453724008_4634406091980475309_o

 

https://www.youtube.com/embed/TxFZAvDhpbw

https://www.youtube.com/embed/OJ6Gm2DkV1U

https://www.youtube.com/embed/dONoSFLBIkk

https://www.youtube.com/embed/9Dzry_1Np8M

https://www.youtube.com/embed/a3VGOmB5QNI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...