Εθνικά θέματα

Ξεκίνησε η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» με στόχο τις Οινούσσες

Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» που έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές του Αιγαίου για ένα μήνα με στόχο τί άλλο; Μα φυσικά τα ελληνικά νησιά.

Η άσκηση «Efes 2016» θα ολοκληρωθεί, με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση δηλαδή μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο και την νήσο Πασάς όπου η Αθήνα έστειλε μόνιμη φρουρά και έφτιαξε ελικοδρόμιο μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες.

Για την άσκηση αυτή η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα.

Μόλις χθες συνεχίζονταν οι αψιμαχίες στο ανατολικό Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή των Οινουσσών, την επαύριο της αποκάλυψης του σχεδίου κατάληψης της νησίδας Πασά από τις τουρκικές δυνάμεις.

Στα βίντεο θα δείτε την κανονιοφόρο P268 "Αήττητος" να αντιμετωπίζει το τουρκικό σκάφος SG704 Yasam και το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ισραηλινής ναυπήγησης της ΕΛΛ.ΑΚΤ. "Αγιος Ευστράτιος" (ΛΣ080) κλάσης Sa'ar 4 να αναχαιτίζει τουρκικό περιπολικό κλάσης Tuzla στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ανοιχτά των Οινουσσών, αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία.

Η Αθήνα έχει προωθήσει στο Αιγαίο τουλάχιστον 11 πολεμικά πλοία και άγνωστο, για ευνόητους λόγους αριθμό υποβρυχίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...