Υγεία

Ν.Κατσαρός: Πάνω από 400 τοξικές ουσίες με μία «τζούρα» καπνού

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους Κρητικούς - άνδρες και γυναίκες - που δημοσιεύει η εφημερίδα Νέα Κρήτη, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

Ο καρκίνος του πνεύμονα ξεπέρασε στις γυναίκες εκείνον του μαστού.

Ευάλωτοι οι έφηβοι του νησιού μας, που πέφτουν στην παγίδα του καπνού.Στατιστικά συγκρινόμενο με άλλες περιοχές, το νησί μας καταγράφει πολύ υψηλές συχνότητες σε εμφράγματα και νοσήματα του αναπνευστικού, ενώ οι καρκίνοι του πνεύμονα είναι στα ύψη.

Πάνω από 9 χιλιάδες διαφορετικές χημικές και αρωματικές ουσίες, περιέχει μία ρουφηξιά τσιγάρου και μάλιστα οι 400 από αυτές είναι τοξικές, δηλώνει ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου και Χημικός, Νίκος Κατσαρός, μιλώντας και για τον τρόπο που οι καπνοβιομηχανίες επιχειρούν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

https://youtu.be/f3LlKjHf_0c

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθλητισμός 0

«Μαύρη Πέμπτη» γράφουν οι Ισπανοί μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα και τον αποκλεισμό τους - Ο Αντετοκούνμπο σε τρομακτική φόρμα, αποθεώνεται από τη FIBA

Η ιστορική ήττα της Ισπανίας από την Ελλάδα στο Eurobasket 2025 σηματοδοτεί το τέλος μιας κυρίαρχης εποχής για το...