Εθνικά θέματα

«ΜΙΝΙ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ» Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ! (βίντεο)

Την χαρακτηριστική και πολύ συμβολική ονομασία, «Μίνι Νορμανδία», (Mini Normandiya), έδωσαν οι Τούρκοι στην τελευταία φάση της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης, Efes 2016, η οποία στην ουσία ήταν μια μεγάλη αποβατική άσκηση σε ξένο έδαφος, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως είναι γνωστό η Νορμανδία έγινε γνωστή από την μεγάλη απόβαση των συμμάχων τον Ιούνιο του 1944, που σηματοδότησε την τελική ήττα των Ναζί. Η απόβαση αυτή τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

resized_8b2fa-6dd855e9cikarma2

Εντυπωσιακό είναι ότι Τούρκοι προσπάθησαν να μιμηθούν αυτή την μεγαλειώδη απόβαση με άρματα μάχης καθώς και αεροπορική υποστήριξη από ελικόπτερα, ενώ μετείχαν όλες οι αμφίβιες δυνάμεις των τουρκικών ακτών της Μικράς Ασίας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πριν από την τελική φάση της απόβασης εκφωνήθηκαν εμπρηστικοί λόγοι που θέλησαν να τονώσουν το ηθικό των Τούρκων στρατιωτών. Παρακάτω δίνουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

https://youtu.be/gB3dBQFnVwM

https://youtu.be/kYQ3kLyumjU

 

https://youtu.be/9BvBV6NqyIk

Οι Τούρκοι δίνουν το μήνυμα τους. Εμείς τι κάνουμε;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...