Κόσμος

Μια από τα ίδια και χειρότερα - Πιστή στις ΗΠΑ η Ελλάδα - Απογοητευμένοι οι Ρώσοι

Στην Ελλάδα του «ανήκομεν εις την Δύσιν» δεν έχει προωθηθεί ούτε μία σοβαρή συμφωνία με την Ρωσία.

Η «παράδοση» δεν θα μπορούσε να σπάσει τώρα που στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μία 100% φιλοαμερικανική κυβέρνηση, της οποίας ο πρωθυπουργός «αλώνισε» τις ΗΠΑ προεκλογικά, κλείνοντας συμφωνίες με την οικογένεια Κλίντον σε σχέση με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.

Έτσι, οι Ρώσοι, οι οποίοι ήρθαν με τεράστιες προτάσεις, απογοητεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Το Κρεμλίνο προσφέρθηκε, μιας και η Ελλάδα μέσω της δημιουργίας υπερταμείου «πουλάει» τα πάντα, να αγοράσει λιμάνια, να αξιοποιήσει ή να κατασκευάσει καινούρια αεροδρόμια, να εξαγοράσει τους σιδηρόδρομους και πολλά άλλα.

Το πολιτικοοικονομικά ορθό, εδώ που φτάσαμε, θα ήταν η Ελλάδα αφού δίνει που δίνει δημόσιο πλούτο, να τον μοιράσει πολυδιάστατα, έτσι ώστε να μην είμαστε εξαρτημένοι αποκλειστικά και μόνο από τις πολυεθνικές της παγκόσμιας τάξης.

Η Μόσχα πρότεινε επιπλέον στον Έλληνα πρωθυπουργό την επανενεργοποίηση ελληνορωσικής αμυντικής συμφωνίας συνεργασίας, που έχει μείνει στάσιμη από το 2007 μαζί με πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων και αεροπλάνων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η κατάληξη θα είναι η ίδια. Πέραν του ό,τι η κυβέρνηση έχει αδειάσει τα ταμεία, η χώρα είναι υποχρεωμένη να παίρνει όπλα από τους «φίλους και συμμάχους» του ΝΑΤΟ.

«Μια απ' τα ίδια και χειρότερα». Αυτό ήταν το συμπέρασμα της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ