Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: «Συζητάμε μόνο για τον αυτόματο μηχανισμό, και όχι για πρόσθετα μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ»

Ζητήματα που σχετίζονται με το έργο της κυβέρνησης εξετάστηκαν στη συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε μια θετική αξιολόγηση της πορείας της διαπραγματευτικής διαδικασίας προς την κατεύθυνση της Ευρωομάδας.

Οι  ίδιες πηγές  υποδεικνύουν  ότι η υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat και τις δηλώσεις αξιωματούχων  ότι στο πλαίσιο αυτό, αντί των προληπτικών μέτρων, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ελληνική πρόταση για έναν αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης.

Οι οικονομικοί  σύμβουλοι  και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας του σχεδίου νόμου για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία.

"Είδαμε με ικανοποίηση την αποδοχή των κόκκινων γραμμών  κατά τη διάρκεια της σχετικής διαπραγμάτευσης και συμφωνίας, ειδικά όταν πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως μονομερείς ενέργειες  την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή", επισήμαναν αρμόδιες πηγές.

Σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων, εκφράστηκε ικανοποίηση  για την εφαρμογή της συμφωνίας από την τουρκική πλευρά.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση  παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των Τούρκων  και με ψυχραιμία λαμβάνει  όλα τα αναγκαία μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα στο Αιγαίο δεν συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση του θέματος.

Οι εκτιμήσεις όμως  ειδικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, διαψεύδουν την κυβέρνηση  για την άκρως προκλητική στάση των Τούρκων το τελευταίο διάστημα  και σίγουρα  δε αποτελούν "'παραπληροφόρηση"" και "'υπερβολές"'.

Άλλωστε υπάρχουν και σχετικοί διεθνείς "'δείκτες" που μεταφράζουν την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο ως "'προαναγγελία σοβαρού πολεμικού επεισοδίου" με άγνωστες προεκτάσεις.

Αυτήν την περίοδο η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει πραγματικά σοβαρά προβλήματα και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας είναι και πάλι διχασμένος με ευθύνη όλων των πλευρών.

Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολιτικοί να ανοίξουν και κανένα βιβλίο  ιστορίας και να διαβάσουν ότι όποτε η χώρα μας ήταν διχασμένη , τότε επέρχονταν εθνικές τραγωδίες. Τελευταία φορά ήταν η τραγωδία της Κύπρου .

Μόνο πραγματικά ενωμένοι παραμερίζοντας τα μικροκομματικά οφέλη μπορούμε να μεγαλουργήσουμε όπως συνέβη πολλές φορές στην  μεγάλη και ένδοξη ιστορία μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...