Αρχείο

"Κόλαση" φωτιάς εξαπέλυσαν τα ρωσικά μαχητικά: 87 επιδρομές σε 4 ημέρες σε Ράκκα-Ντέιρ Εζζορ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου άμυνας, στρατηγό Igor Konashenkov, τις τελευταίες 4 ημέρες τα ρωσικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει 87 επιδρομές, σφυροκοπώντας τους τρομοκράτες του ISIS στην Raqqa και την Deir ez-Zor.

Επιπλέον η ρωσική πολεμική αεροπορία την περασμένη Τρίτη, κατέστρεψε 7 διοικητικά κέντρα του ISIS στο Αράκ, κοντά στην Παλμύρα.

Όπως δήλωσε ο Konashenkov, σφοδρότατες συγκρούσεις πραγματοποιούνται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, όπου οι τρομοκράτες ενισχύονται συνεχώς με έμψυχο και πολεμικό υλικό.

Το αν η έκβαση των μαχών θα είναι νικηφόρα για τον ρωσικό στρατό στην Συρία εξαρτάται πρωτίστως από την καταστροφή κρίσιμων διαύλων ανεφοδιασμού από το εξωτερικό της χώρας.

"Οι περιοχές που είναι περισσότερο προβληματικές βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, στο Χαλέπι και ιδιαίτερα στα συροτουρκικά σύνορα. Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, οι τρομοκράτες έχουν πρόσβαση σε ενισχύσεις προσωπικού και πυρομαχικών αλλά και άλλων πόρων μέσω της Τουρκίας. Η εκεχειρία συνεχίζει να υπάρχει στο μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας. Υπάρχουν βέβαια κάποιες μεμονωμένες παραβιάσεις αλλά όχι γενικευμένη πρόθεση επανέναρξης των εχροπραξιών".

Το ρωσικό κέντρο συριακής συμφιλίωσης, το αμερικανικό κέντρο στο Αμμάν, η Δαμασκός και η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση πραγματοποιούν συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, το ρωσικό υπουργείο άμυνας και ο αμερικανικός στρατός βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών, όσον αφορά τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής πραγματοποίησης των αεροπορικών αποστολών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 11 μονάδες του ρωσικού κέντρου συριακής συμφιλίωσης επιχειρούν αυτή την στιγμή στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Δαμασκού, της Νταρά, της Χομς και της Λαττάκειας.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε Ράκκα και Ντειρ Εζορ καθώς όπως έχουμε επισημάνει και στα άρθρα μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν εισβολή στην Συρία και ανακατάληψη της Ράκκα – Ανακοίνωση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας και Αγώνας δρόμου για την Ράκκα: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον ειδικές δυνάμεις στην Συρία – «Όχι» σε δημιουργία ζώνης ασφαλείας από τον Μ.Ομπάμα ο συριακός Στρατός και η Ρωσία αποφάσισαν ότι το Χαλέπι μπορεί να περιμένει.

Σκοπός είναι η ανακατάληψη της Ντειρ Εζζορ πρώτα και έπειτα της Ράκκα ώστε να προλάβουν τις ΗΠΑ και να αποτρέψουν μια εισβολή με την βοήθεια της Τουρκίας και των Αραβικών κρατών.

Μια εισβολή που αν γίνει θα οδηγήσει σε περιφερειακή σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις και εξελίξεις...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...