Εθνικά θέματα

Κόβονται οι αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια μέχρι το τέλος του 2018

"Βόμβα" από το υπουργείο Οικονομικών για στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ και όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Με τροπολογία που κατατέθηκε πρίν λίγο στο Πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή το απόγευμα κόβονται από 1.1.2017 έως και τέλος του 2018 η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή τους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Το μέτρο αυτό όπως εκτιμήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τα έτη 2017 και 2018.

Σύμφωνα με αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, η αναστολή αυτή είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επιβληθεί από το ν. 4354/2015.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως η μερική αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι ένστολοι είναι αντισυνταγματική, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των περικοπών.

newsit

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ