Πολιτική

Κατακόρυφη βουτιά των ελληνικών 10ετών ομολόγων μετά την συμφωνία με την Τρόικα η οποία ζητά νέες θυσίες από τους ‘Έλληνες

Τα ελληνικά  10ετή  ομόλογα κινούνται  κάτω από το 7 τοις εκατό, για πρώτη φορά από το Νοέμβριο, μετά την ολοκλήρωση της επώδυνης για τους Έλληνες συμφωνίας , η οποία προβλέπει και μελλοντική συζήτηση για το χρέος ανέφερε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων  bloomberg.

Οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων που λήγουν στις 17 Ιουλίου του 2017, υποχώρησαν επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο.

Σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την Τρίτη έως σήμερα το πρωί , η χώρα μας επέτυχε  την εκταμίευση της mega-δόσης των  10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την οποία περίπου επτά δις θα πάνε για την αποπληρωμή του χρέους , ενώ 3 δις ευρώ στο εσωτερικό της χώρας .

Οι  αποδόσεις των 10ετών  ελληνικών ομολόγων  υποχώρησαν από τις  22 μονάδες βάσης, ή 0,22 της εκατοστιαίας μονάδας, στο 7 τοις εκατό, στις  8:59 π.μ., ώρα Λονδίνου,  ενώ  νωρίτερα άγγιξαν το  6,98 τοις εκατό.

Το 3 τοις εκατό της ασφάλειας για τον  Φεβρουάριο  του 2026 μειώθηκε  σε 1,28 ή € 12,80 ανά ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, σε 76.675.

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων της χώρας μας από τον Ιούλιο του 2015 υποχώρησε απο τις  128 μονάδες βάσης φτάνοντας  στο 7 τοις εκατό, ενώ  νωρίτερα υποχώρησε στο χαμηλό των 6,62 τοις εκατό.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έκανε κατανοητό ότι η  εκταμίευση  θα γίνεται  με όρους και  συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η πρώτη  δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα υλοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου, αφού πρώτα ψηφισθούν οι νέες «μικρές διορθώσεις». Ο ίδιος δεν κατονόμασε συγκεκριμένα ποιες ακριβώς είναι αυτές οι διορθώσεις, λέγοντας αόριστα ότι αφορούν τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το υπόλοιπο «ζεστό χρήμα» θα δοθεί στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία, αφού υλοποιηθούν και άλλα περαιτέρω προαπαιτούμενα μέτρα, που αφορούν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τις αποκρατικοποιήσεις και το αποκαλούμενο «υπερταμείο» , αλλά και τον νέο  ανεξάρτητο οργανισμό  εσόδων.

Κοινώς θα μας έχουν οι « φίλοι μας» οι Ευρωπαίοι και οι « οικονομικοί-δολοφόνοι» του ΔΝΤ με το «μαχαίρι στον λαιμό» για πολλά –πολλά χρόνια.Την ίδια στιγμή δημιουργούν "δομές" εντός Ελλάδος οι οποίες ελέγχονται από τους ίδιους, για να τεστάρουν την συλογή χρημάτων απο τον ελληνικό λαό   .

Το πόσο θα αντέξουμε και πότε θα αντιδράσουμε ως λαός σε αυτήν την ιδιότυπη κατοχή της Ελλάδος,  εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ