Κόσμος

Κίνα και Ρωσία θα πραγματοποιήσουν κοινή αντι-πυραυλική άσκηση μετά την πρόθεση Η.Π.Α.-Ν. Κορέας για κοινή αεράμυνα

Κίνα και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν την πρώτη κοινή  τους αντιπυραυλική στρατιωτική άσκηση, ανακοίνωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η  ανακοίνωση ήρθε αμέσως  μετά την πρόθεση από τις  Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότια Κορέα περί κοινού αμυντικού συστήματος  αντιπυραυλικής  άμυνας, με σκοπό να  αντιμετωπιστούν οι απειλές από την Βόρεια Κορέα.

Βόρεια και  Νότια Κορέα παραμένουν τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση μετά τον πόλεμο την περίοδο 1950-1953, ο οποίος έληξε με εκεχειρία, και όχι με συνθήκη ειρήνης . Η Βόρεια Κορέα απειλεί συστηματικά να καταστρέψει  την Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κινέζος και ο Ρώσος υπουργός  Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα κάλεσαν την Ουάσινγκτον και την Σεούλ να μην προβούν στην  εγκατάσταση του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), μετά την τέταρτη δοκιμή πυρηνικής βόμβας της Βόρειας Κορέας στις 6 Ιανουαρίου  καθώς και τις μετέπειτα δοκιμές πυραύλων.

Οι δοκιμές των Βορειοκορεατών παραβιάζουν τα  ψηφίσματα  του ΟΗΕ , ενώ η χώρα αυτή  υποστηρίζεται από την Ρωσία και την Κίνα.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα  έχουν εκφράσει την ανησυχία  τους ότι οι Βόρειοι θα επιχειρήσουν και πέμπτη  πυρηνική δοκιμή σε μια επίδειξη δύναμης πριν το συνέδριο  του κομουνιστικού Κόμματος, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή.

Οι ασκήσεις  Κίνας-Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν  αυτόν το μήνα σε ένα ρωσικό στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο, ανακοίνωσε η επίσημη αγγλόφωνη εφημερίδα China Daily, επικαλούμενη το υπουργείο άμυνας της Κίνας.

Η δημοσίευση δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι εμπειρογνώμονες  θα βοηθήσουν τους στρατούς των δύο χωρών να εξοικειωθούν με τις αντίστοιχες διοικητικές δομές τους και τις διαδικασίες μεταφοράς δεδομένων, για κοινές  εκτοξεύσεις πυραύλων.

Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε ότι  το  αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα απειλεί την ισορροπία στην κορεατική χερσόνησο και  φυσικά την στρατηγική ασφαλείας Κίνας και Ρωσίας.

Η κίνησης της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα έχει εξοργίσει την Κίνα, την αποκλειστικά  σημαντικότερη σύμμαχο , τόσο   διπλωματικά όσο  και οικονομικά της Πιονγιάνγκ. Αλλά το Πεκίνο φοβάται ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι  THAAD και τα  ραντάρ που τα συνοδεύουν αποτελούν απειλή  μιας μεγάλης έκτασης στην κινεζική επικράτεια .

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε στο Πεκίνο ότι δεν θα επιτρέψει τον πόλεμο και το χάος  να ξεσπάσει στην κορεατική χερσόνησο.!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...