Αρχείο

Ρωσία: "Oι χώρες της ανατολικής Ευρώπης αποτελούν ήδη στόχο των πυρηνικών πυραύλων μας λόγω αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας»

Η εγκατάσταση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ρουμανία άλλαξαν όλη την «φιλοσοφία» που υπήρχε στο ρωσικό σύστημα άμυνας.

Η   Ρωσική Ομοσπονδία θα στοχοποιεί απο εδώ και στο εξής με πυραύλους οποιαδήποτε χώρα τοποθετήσει στο έδαφος της στοιχεία της αμερικανικής «αντιπυραυλικής ασπίδας», αρχής γενομένης με την Ρουμανία,  ενώ έπεται η Πολωνία, δήλωσε στην ουσία την Παρασκευή, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνέντευξη του με τον Α.Τσίπρα, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Πρόκειται για εκτοξευτές και σταθμούς  ραντάρ . Σήμερα, υπάρχουν πύραυλοι με βεληνεκές 500 χιλιομέτρων. Σε λίγα χρόνια θα είναι πύραυλοι  με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων. Γνωρίζουμε ακόμη και την ημερομηνία κατά την οποία οι πύραυλοι αυτοί θα τεθούν σε λειτουργία. Αλλά πώς θα  λέμε ότι δεν  απειλούμαστε; Και πώς δεν απειλούνται οι πυρηνικές δυνάμεις μας»,  δήλωσε ο Πούτιν στην  συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό .

«Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι τα συστήματα αυτά  σε λίγο καιρό θα διαθέτουν βεληνεκές 2.400 χιλιομέτρων. Η αντικατάσταση των υπαρχόντων πυραύλων  με άλλους με αναβαθμισμένες δυνατότητες δεν έχει  καμία δυσκολία. Μπορεί να αλλάξει μόνο το λογισμικό και να «φορτωθεί»  ένα νέο  σε αυτές τις  μονάδες. Κανείς δεν θα το παρατηρήσει . Ακόμα και οι Ρουμάνοι δεν θα το δουν  »,  δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία  αναγκάστηκε. αλλά  θα  ανταποκριθεί κατάλληλα.

«Χθες τα τμήματα της ρουμανικής επικράτειας  δεν γνώριζαν τι σημαίνει να είσαι κάτω από το βεληνεκές εχθρικών πυραύλων, θα δουν  ορισμένες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλειά μας, επαναλαμβάνω . Αυτή θα είναι η απάντηση μας. Εμείς δεν κάναμε  το πρώτο βήμα..» είπε ο  Πούτιν  στους δημοσιογράφους.

«Το ίδιο πράγμα θα συμβεί και στην Πολωνία, θα περιμένουμε για την τοποθέτηση και εκεί των πυραύλων . Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα το κάνουμε. Τίποτα. Μέχρι τότε, αναμένουμε  να δούμε τους πυραύλους σε παρακείμενη περιοχή. Είδε όλος ο κόσμος τις δυνατότητές μας στους  πυραύλους μέσου βεληνεκούς, σε θάλασσα και αέρα. Επίσης διαθέτουμε  πυραύλους «Ισκαντέρ» με βεληνεκές 500 χιλιόμετρα, οι οποίοι αποδείχθηκαν έξοχοι», είπε ο Ρώσος πρόεδρος .

Ο Πούτιν έστειλε «μήνυμα» στις ΗΠΑ λέγοντας ότι οι πύραυλοι  «Ισκαντέρ» (στο Καλίνιγκραντ) μπορούν να οπλιστούν με πυρηνική κεφαλή , ενώ υπονόησε ότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης αποτελούν ήδη στόχο των ρωσικών πυραύλων, σύμφωνα και με τον βρετανικό τύπο.

Το καλύτερο όμως είναι ότι στις ακτές των ΗΠΑ απο εδώ και στο εξής  «θα σουλατσάρουν» πιο πολλά ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...