Αρχείο

Θύρες κλειστές‘‘ από τον Λευκό Οίκο στον ‘’θεωρητικό‘‘ του νεο-οθωμανισμού Α.Νταβούτογλου από τον Αμερικανό Πρόεδρο

Μετά την δημόσια αποδοκιμασία του Τούρκου Προέδρου από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μ.Ομπάμα πριν μερικές ημέρες στις ΗΠΑ, σειρά τώρα πήρε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου . Δεν έγινε δεκτή μια συνάντηση του ιδίου από τον  Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα λόγω της ‘‘περιορισμένης ημερήσιας διάταξης‘‘, αναφέρει ο τουρκικός τύπος, αλλά ‘‘όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια‘‘.

Η επίσημη  επίσκεψη στις  ΗΠΑ του  Ahmet Davutoğlu που είχε προγραμματιστεί για την περίοδο 02-06 Μαΐου,  αναβλήθηκε λόγω του  πολυάσχολου προγράμματος του Αμερικανού Προέδρου  Μπαράκ Ομπάμα και του Αντιπροέδρου  Τζο Μπάιντεν, λένε οι Τούρκοι , αποκρύβοντας το γεγονός ότι η αμερικανική ηγεσία δεν θέλει να δει το ‘‘τουρκικό δίδυμο‘’ ούτε ζωγραφιστό  . Τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι η συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.

Αμερικανικές πηγές μίλησαν στην εφημερίδα  Hürriyet, τονίζοντας  ότι ο Μ. Ομπάμα έχει απαντήσει καταφατικά αρχικά σε μια ενδεχόμενη συνάντηση  με την τουρκική πλευρά και η υλοποίηση της  θα πραγματοποιηθεί σε μελλοντική ημερομηνία.

Τόσο τουρκικές όσο και αμερικανικές πηγές  όμως επιβεβαίωσαν ότι ο Λευκός Οίκος ήταν θετικός σε μια ενδεχόμενη  συνάντηση και είχε προτείνει ως καταληκτική χρονική περίοδο  την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Κατά συνέπεια μετά την  ανεπίσημη άρνηση των Αμερικανών , ο Νταβούτογλου ακύρωσε το σχέδιό του για να παραβρεθεί σε μια τελετή για την  Σύνοδο COP21, που αφορά την διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος στον  ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους νωρίτερα ότι  διπλωμάτες και από τις ΗΠΑ και την Τουρκία εργάζονται για μια συνάντηση μεταξύ των δύο  ηγετών.

Οι ‘’σφαλιάρες¨‘ στην νυν τουρκική ηγεσία είναι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες και έχουν σκοπό να ‘‘συνετίσουν‘‘ την υπερφίαλη πολιτική της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Άγκυρα.

Επίσης ελπίζουμε η σκληρή  στάση των Αμερικανών να ‘‘επηρεάσει‘‘ την Άγκυρα σε σχέση με τις άκρως προκλητικές ενέργειες της  στο Αιγαίο Πέλαγος. Το τελευταίο  επεισόδιο με την διακοπή της θείας λειτουργίας, παρουσία του Μητροπολίτη και του διοικητού της 96 ΑΔΤΕ στην νήσο πασά , ξεφεύγει κατά πολύ  των συνηθισμένων  τουρκικών προκλήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...