Πολιτική

Θα μας τρελάνει ο Σκουρλέτης! «Εάν δεν υπήρχε το όχι στο δημοψήφισμα δεν θα είχαμε συμφωνία»

Την πεποίθησή του ότι το «Οχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Eιδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι «θεωρώ σημαντική τη συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του «Οχι» και πρόσθεσε: «Εάν δεν υπήρχε το «Οχι» να είστε βέβαιοι, ότι οι ακραίες ευρωπαϊκές δυνάμεις την δεδομένη στιγμή, θα είχαν επιχειρήσει να υλοποιήσουν το Grexit».

Πάντως ο κ. Σκουρλέτης δεν θέλησε να σχολιάσει τις συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη κρίνοντάς τες ως προσωπικές αφηγήσεις και διαψεύδοντας κατηγορηματικά το κλίμα «κατήφειας» στου Μαξίμου μετά το δημοψήφισμα, ή τη δήθεν απειλή για Grexit ως διαπραγματευτικό όπλο της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση και αφορούν έμμεσους φόρους που έχουν ήδη ψηφιστεί στη συμφωνία του Αυγούστου ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μέτρα με αντικοινωνική χροιά. «Δεν είναι εύκολα μέτρα, λειτουργούν προσθετικά και μειώνουν τις αντοχές του ελληνικού λαού», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αν έχουμε αναπτυξιακά σημάδια, το ειδικό βάρος των μέτρων θα είναι πιο χαμηλό».

Eξάλλου, ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν ξεκαθάρισε αν περιλαμβάνεται ή όχι στους έμμεσους αυτούς φόρους η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, καθώς όπως είπε είναι θέμα φορολογικής πολιτικής και όχι της αρμοδιότητάς του. Όμως όπως είπε η αύξηση θα είναι μικρή με κυριότερες συνέπειες στη μεταφορά των εμπορευμάτων.
thecaller.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές