Κόσμος

Θα «ζεστάνουν» τις μηχανές τους καλοκαιριάτικα τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Kuznetsov»

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι δοκιμές των νέων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-33 και MiG-29K, τα οποία θα επανδρώνουν το μοναδικό αεροπλανοφόρο έως τώρα το οποίο διαθέτει η Ρωσία.

Οι δοκιμές προσνείωσης και απονείωσης όπως ονομάζονται, στην νέα ράμπα του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Kuznetsov» έχουν  προγραμματιστεί να ξεκινήσουν  μετά την 1η Ιουλίου, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, και αρχηγός του Γενικού  Επιτελείου Στρατού Σεργκέι Σοιγκού  κατά την διάρκεια μιας  συνδιάσκεψης στο Υπουργείο Άμυνας , σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.

«Έως την 1η Ιουλίου 2016, το πλοίο θα  έτοιμο για τον έλεγχο των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, τα οποία θα επανδρώσουν το πλοίο αυτό», είπε ο Σοιγκού .

Ο Ρώσος Υπουργός τόνισε ότι «προετοιμασία για τις προκλήσεις της στρατιωτικής αποστολής που θα  κληθεί να  αντιμετωπίσει το αεροπλανοφόρο είναι «ένα σημαντικό θέμα».

Το αεροσκάφος MiG-29K είναι ένα μαχητικό ναυτικής εκδόσεως σχεδιασμένο για αεροπλανοφόρα , έχοντας σκοπό την απόκτηση εναέριας υπεροχής , καθώς και καταστροφής στόχων επιφανείας.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το αεροπλανοφόρο « Ναύαρχος Kuznetsov »το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα καταπλεύσει στην Μεσόγειο Θάλασσα, μαζί με ομάδα σκαφών αναλαμβάνοντας την διοίκηση του στόλου της Μεσογείου.

Η κάθοδο του ρωσικού  αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» ανακοινώθηκε  στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-TASS από  έγκυρη στρατιωτικο-διπλωματική πηγή.

Η κάθοδο  στο Αιγαίο και την Μεσόγειο του ρωσικού  αεροπλανοφόρου , συνδέεται από την Μόσχα ενδεχομένως με εξελίξεις λίαν ανησυχητικές, τόσο σε σχέση με την Συρία όσο και σε σχέση με την Τουρκία.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ