Κόσμος

Η Τουρκία ενώ εισβάλει στην Συρία απειλεί ταυτόχρονα την Αρμενία σε μια νέα κρίση νέο-οθωμανισμού

Η Τουρκία προκαλεί σίγουρα την τύχη της εισβάλοντας στο συριακό έδαφος ενώ ταυτόχρονα απειλεί ανοικτά  την Αρμενία ότι εισβάλει σε έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει διεθνής τύπος.

Ο Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρ.Ερντογάν,  Γιαλτσίν Τοπκού απαιτεί τον άμεσο τερματισμό άνευ όρων της  αρμενικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, σήμερα στις  28 Μαΐου 2016.

Ο ίδιος έκανε αυτές τις έντονες παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Άγκυρα, με την ευκαιρία της 98ης επετείου της ανεξαρτησίας της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Ο προεδρικός σύμβουλος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Τουργκούλ Τουρκές, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αναπτύξει δεσμούς της με το Αζερμπαϊτζάν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού.

«Η Τουρκία παρακολουθεί στενά την πρόσφατη κλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία  προκλήθηκε από την Αρμενία», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος , σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει όλη την αναγκαία υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, υπονοώντας την χορήγηση  σύγχρονου οπλισμού  .

«Η Τουρκία  πάντα στάθηκε και θα συνεχίσει να στέκεται στους αδελφούς του Αζερμπαϊτζάν, σε περιόδους ειρήνης και πολέμου », είπε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ο Τούρκος  υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας Αχμέτ Αρσλάν, δήλωσε τη φιλοδοξία τους είναι να καταστεί η σιδηροδρομική γραμμή Μπακού-Τιφλίδα-Καρς,  έτοιμη προς χρήση  στις αρχές του 2017.

Με τη σειρά του, ο Πρέσβης του  Αζερμπαϊτζάν  στην Τουρκία Faiq Baghirov εξέφρασε την ικανοποίηση του από το επίπεδο των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό στην  Ευρώπη έχουμε σύμφωνα με διεθνούς αμυντικούς αναλυτές το « ξύπνημα» δύο χωρών οι οποίες έχουν αιματοκυλήσει στο όχι μακρινό παρελθόν την ήπειρο αυτή . Αυτές είναι η Γερμανία και η Τουρκία , παλιές γνώριμες από την εποχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και ακόμα πιο πίσω.

Πρόκειται και για την αναθέρμανση ενός άξονα ο οποίος «ξύπνησε» το γαλλοβρετανικό της περιβόητης «Αντάντ» η οποία για όσους δεν γνωρίζουν είναι ενεργή ακόμη και σήμερα , απλά λόγω οικονομικής κρίσης σταμάτησαν για 5 χρόνια  οι κοινές  ασκήσεις.

Η συνέχεια της ιστορίας θα είναι μια επανάληψη του αιματοβαμμένου παρελθόντος με τους Τέυτονες και τους Οθωμανούς από την μια πλευρά και από την άλλη τους Αγγλοσάξονες,  τους Γάλλους και τους Ιταλούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ